Ovaj javno financirani "no equity" program (bez ulaska u vlasničku strukturu), omogućit će svim timovima besplatno korištenje poslovnih prostora u TPZ-u, edukaciju, mentorstvo, usluge knjigovodstva, pravnu pomoć, a oni startupi koji budu proglašeni najboljima i najperspektivnijima (4 tima), dobit će i novčanu pomoć iz fonda ukupne vrijednosti od 100.000 eura.

Odabranih 16 timova koji razvijaju projekte iz tematskih područja Smart Energy, Smart Mobility, Smart Living - Silver Economy i Smart Tourism, imali su po minutu vremena da ih ukratko predstave.

Tako smo između ostaloga saznali da Flow razvija sustav za optimiziranje prometa u urbanoj sredini integracijom softverskih i hardverskih rješenja u postojeću prometnu infrastrukturu (semafori, kamere, senzori).

Vrlo zanimljivo djeluje i projekt Medinela koji je razvio kopču za remen koja posjeduje senzorski čvor za pomoć osobama s ograničenom pokretljivosti i zdravstvenim poteškoćama.

Također je zanimljiv i Modulos koji nudi modularan sustav namještaja (stolova), što znači da ćete ovisno o potrebama koje će vam se pojavljivati u budućnosti, moći dodavati module raznih namjena i oblika, uključujući i one opremljene tehnološkim značajkama poput sustava za bežično punjenje gadgeta.

Kompletan članak pročitajte na web portalu VIDI.