Razvojna agencija Zagreb, u suradnji s vodećim ICT kompanijama u zemlji - Hrvatskim Telekom-om, IBM-om  i tvrtkom SmartIS, pokreće  Startup Factory Zagreb – prvi no equity predakceleracijski program u Hrvatskoj. ovaj jedinstven program, uz novčani fond od  750 000 kuna bespovratnih sredstava, osigurava i tehničku, infrastrukturnu, mentorsku i promocijsku pomoć namijenjenu razvojnim timovima i startup-ovima.

Uz spomenute partnere, podršku programu pružaju i Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Prague Startup Centre, Lean Startup Croatia, eSTUDENT i Spin City.

Nakon što je u prosincu prošle godine, u konkurenciji 20 gradova, Zagreb proglašen najboljom adventskom destinacijom, nastavlja se s razvojem turističke ponude grada i pametnih gradskih tehnoloških rješenja. Zagreb ima za cilj postati smart city turistička destinacija, a Startup Factory Zagreb predstavlja stimulativnu odskočnu dasku razvoju novih i inovativnih rješenja.

Ako ste student, poduzetnik ili jednostavno imate briljantnu ideju s potencijalom razvoja Smart city turizma prijavite se, predstavite svoju ideju te tako osigurajte novčana sredstva, tehnološku, mentorsku i promocijsku pomoć koja vas vodi u perspektivnu poduzetničku budućnost.

U program Startup Factory Zagreb možete se uključiti na dva načina. Prvi način je prijavom na business hackathon na kojem će se koristiti IBM Design Thinking metodologija i Bluemix (platforma za izradu aplikacija). Drugi način ulaska u program je putem Javnog natječaja.

Prijave se zaprimaju do 5. rujna 2016. Obrasci za prijavu su dostupni ovdje. (Dovoljno je da kliknite na link te dalje samo pratite upute za prijavu sadržane u obrascu!).

Za pet do deset razvojnih timova ili startup tvrtki koje se kvalificiraju za ulazak u program, osigurano je do 150 000 kuna bespovratnih sredstava po timu kao i infrastrukturna, konzultantska podrška, edukacija i mentorstvo. 

Objavljeni članak potražite na http://studentski.hr/vijesti/hrvatska/prijavi-se-na-startup-factory-zagreb-i-predstavi-svoju-ideju-za-unaprijedenje-smart-city-turizma.