Želite li u kratkom roku razviti vlastito startup rješenje i pripremiti se za poslovne uspjehe? Prijavite se! Treći ciklus Startup Factory programa donosi intenzivnu edukaciju, vrhunske mentore, poticajnu infrastrukturu, promocijsku podršku, najbolji networking i bespovratne financijske poticaje.

Što je Startup Factory?
Startup Factory je prvi javno financirani predakceleracijski no equity program na području grada Zagreba i šire. Prije tri godine pokrenuli su ga Grad Zagreb i Zagrebački inovacijski centar (ZICER)* s ciljem osnaživanja ekosustava za razvoj startup poduzetništva. Program pomaže startupovima na putu ka monetiziranju poslovnih ideja. Olakšava im poslovanje u fazi razvoja inovativnih proizvoda te širenja poslovanja na postojeća i nova tržišta, pružajući intenzivnu edukacijsku, mentorsku, promocijsku i infrastrukturnu podršku. Najboljim timovima osigurava i bespovratnu financijsku potporu iz fonda ukupne vrijednosti 800.000 kn. Pobjednici Startup Factoryja ove će godine biti izabrani i proglašeni 5. prosinca na velikoj     startup konferenciji Zagreb Connect.

Kako se prijaviti?
Prijave za Startup Factory traju do 12. rujna 2018. godine na web stranici startupfactory.zicer.hr. Prijaviti se mogu timovi ili startupovi registrirani u posljednjih 12 mjeseci koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju 3 do 5 punoljetnih članova komplementarnih znanja. Prihvatljive su one prijave koje koristeći informacijsko-komunikacijsku tehnologiju (ICT) ili ključne razvojne tehnologije (KET) svojom inovativnošću pridonose realizaciji područja definiranih Strategijom pametne specijalizacije Republike Hrvatske (S3). Osim zdravlja i kvalitete života, energije i održivog okoliša, prometa i mobilnosti, sigurnosti te hrane i bio-ekonomije, u obzir ulaze i projekti koji razvijaju turizam, obrazovanje, lifestyle i fintech. Prijavite se i uz podršku ZICER-a i Grada Zagreba ostvarite uspjeh! 

*Dana 6. lipnja 2018. Razvojna agencija Zagreb - TPZ d.o.o. postala je Zagrebački inovacijski centar d.o.o. ili jednostavnije - ZICER. Promijenili su samo ime, a sve djelatnosti i dalje ostaju usmjerene prema poticanju poduzetništva te podršci poduzetnicima da svoje poslovne ideje što jednostavnije pretvore u konkretne proizvode i usluge.

Za tržišni uspjeh nužni su dobra ideja, znanje o rješavanju tržišnih izazova, mentorsko vodstvo i infrastruktura, no dobru je ideju bez financijske podrške nemoguće ostvariti. Poduzetnici se svakodnevno suočavaju s izazovom kako iz ograničenih internih i nekad teže dostupnih eksternih izvora stvoriti kapital za realizaciju projekta. Svjesni tog problema, kroz Startup Factory najboljim timovima dodjeljujemo bespovratnu financijsku potporu za razvoj bez da im na bilo koji način ulazimo u vlasničku strukturu. Uz ovu potporu, a i stečenim znanjima za budući dolazak do sredstava, kao što su znanja i praksa dobre prezentacije kroz pitch pred investitorima, ili pak pokretanje crowdfunding kampanje, ovi startupovi sigurno kreću u osvajanje tržišta", rekao je Frane Šesnić, direktor ZICER-a. 

Ove godine odlučili smo spojiti naše najznačajnije startup projekte, Startup Factory i Zagreb Connect. Ovim potezom pred investitore i relevantnu publiku dovodimo startupove koji će, pripremljeni kroz intenzivan osmotjedni Startup Factory program, u prosincu predstaviti razvijene proizvode. Najuspješniji od njih će, između ostalog, primiti bespovratnu financijsku potporu iz fonda ukupne vrijednosti 800. 000 kuna. Pozivam vas, prijavite se na Startup Factory koji vas vodi do Zagreb Connecta i svoju budućnost pronađite u inovativnom poduzetništvu", izjavila je Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša. 

Startup Factory nam je pružio priliku da postanemo dio startup zajednice u pravom smislu te riječi. Ovdje su svi spremni na suradnju i pomoć jedni drugima i to je ono što me najviše veseli. Naići na takvo zajedništvo u današnje vrijeme je neprocjenjivo”, izjavio je Hrvoje Horvat, suosnivač startupa SightRun.

Članak pročitajte na web portalu Poslovni.hr.