Hrvatski BodyRecog, koji je prošle godine proglašen jednom od 50 najinovativnijih tvrtki u području sporta nastavlja s uspjesima te će sutra sudjelovati u natjecanju Global Sports Innovation kao jedan od deset najboljih i najperspektivnijih startupa iz područja sporta, a svoje proizvode predstavit će u natjecanju po uzoru na popularni Shark Tank.

Podsjetimo, domaći BodyRecog bavi se praćenjem stanja tijela koristeći kameru vašeg mobitela i samim time pomaže sportašima kod razvoja treninga, ali i praćenja tjelesnog napretka koji je u profesionalnom sportu izrazito važan. Nakon predstavljanja u Brazilu prošle godine, BodyRecog postao je jedan od deset startupa koji će se natjecati za titulu najinovativnijeg sportskog startupa u Bostonu.

Inovatori i startupi tako će svoju ideju predstaviti pred menadžmentom brenda ASICS, jednog od najpoznatijih sportskih brandova u svijetu, ali i drugim članovima top tehnoloških i sportskih brendova, kao što su Runkeeper i Spalding, kao i investitorima i sportašima u Bostonu.

BodyRecog se od 2013. može pohvaliti s gotovo dvadeset nagradi za inovacije iz 12 natjecanja, među kojima su i srebrna medalja na Japan Design and Invention Expo 2017. i zlatna medalja naKaohsiung International Invention and Design Expo 2016.

Ovo natjecanje održat će se u organizaciji fondacije HYPE, koja u suradnji s brendovima kao što su ASICS, Google, Microsoft i Sky Sports razvija inovacije u sportu i tehnologiji, a prošle godine je održala natjecanja vezana uz UEFA Ligu Prvaka, NFL draft i druga velika sportska natjecanja.

Startup pobjednik ovog natjecanja bez sumnje će dobiti izrazito velike šanse za uspjeh na internacionalnom nivou, ali i moguću suradnju s nekim od investitora ili brendova koji podržavaju ovo natjecanje. U svakom slučaju domaćim snagama želimo mnogo sreće, iako je i titula jednog od deset najboljih na svijetu svakako vrijedna pohvale sama po sebi.

Članak i fotografija preuzeti su s portala Netokracija.com.