Razvojem svojih proizvoda timovi će aktivno sudjelovati u rješavanju klimatskih izazova s kojima smo suočeni. Svih šest timova kroz program će primiti financijsku potporu u iznosu od 10.000 ili 15.000 eura (ovisno o fazi razvoja proizvoda), mentorsku i edukativnu podršku priznatih domaćih i stranih stručnjaka kao i niz prilika za međunarodno umrežavanje.

Prva takva prilika timove očekuje već početkom svibnja kada putuju u Frankfurt na dvodnevni međunarodni bootcamp. Ondje će kroz niz tematskih radionica prikupiti i razmijeniti znanje koje će im pomoći u oblikovanju poslovanja. Povezat će se i sa startupovima koji sudjeluju u EIT Climate-KIC akceleracijskim programima diljem Europe kao i razmijeniti kontakte s potencijalnim partnerima i investitorima.

EIT Climate-KIC akcelerator program je Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT). Od travnja do rujna 2019. paralelno će se implementirati u 12 europskih država, a u Hrvatskoj ga provodi Zicer.

Zicer je član hrvatskog EIT Climate-KIC Huba – konzorcija uspostavljenog u lipnju 2018. godine sa svrhom osnaživanja inovacijskog kapaciteta na području klimatskih promjena te sačinjenog od 7 organizacija: Zicer, REGEA – Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Geotehnički fakultet Varaždin Sveučilišta u Zagrebu, Terra Hub, Zelena energetska zadruga i Mreža znanja.