"Zagreb Connect podupire mlade poduzetnike u njihovim poslovnim idejama, prati njihov razvoj i stvara uvjete za njihovo poduzetničko okruženje na području Zagreba i šire. Ovogodišnja konferencija će se fokusirati na tehnologije budućnosti, transfer tehnologije i zaštitu intelektualnog vlasništva, te će se obilježiti 25 godina poticanja visokotehnološkog poduzetništva u Zagrebu.

Transfer tehnologija, intelektualno vlasništvo i nove tehnologije teme su koje će polučiti interesantne rasprave te razmjene ideja i iskustava. Na pozornici će se izmjenjivati inovatori i startupovi koji su postigli veliki uspjeh u svijetu, a možda i niste čuli za njih. I ove godine zemlja partner je moćna visokotehnološka sila Izrael od koje ćemo ponovno nešto naučiti i dobiti inspiraciju.

U toku konferencije održat će se finale Startup Factoryja – 17 timova koji su na bootcampu odabrani za ulazak u predakceleracijski program i sada punom parom rade na usavršavanju svojih proizvoda za buduće generacije, natječu se za novčani fond vrijedan čak milijun kuna.Timovi ili startupovi kao pravni subjekti ne stariji od godinu dana i s minimalno tri člana tima mogli su se prijaviti na Factory na kojem su prihvatljiva inovativna i disruptivna rješenja u 10 područja", priopćili su.

Kompletan članak pročitajte na news portalu Index.hr.