"RAZA će kroz četverodnevne intenzivne aktivnosti uz izlaganje na vlastitom izložbenom prostoru, prezentacije svojih uspješnih timova i sastanke s potencijalnim investitorima i partnerima, pokušati što bolje pozicionirati našu zemlju na inovacijsko-tehnološkoj karti Europe i svijeta.", poručio je direktor RAZA-e Frano Šesnić.

Web Summit okuplja više od 60 000 posjetitelja te više od 1 000 govornika koji će svoja znanja izmijeniti kroz ukupno 25 konferencija. Uz izlagače i mnogobrojne investitore, na sajmu će biti više od 2 200 novinara iz više od 160 zemalja, a sve u cilju međusobnog povezivanja i stvaranju novih poslovnih odnosa i mogućnosti.

Tehnološki park Razvojne agencije Zagreb predstavlja platformu kroz koju se uz mentorsku, infrastrukturnu i edukacijsku podršku razvijaju vrhunska inovativna rješenja od kojih su već mnoga izvrsno pozicionirana na međunarodnom tržištu. Svoje značenje Park potvrđuje i širenjem na novi moderno uređen, a uskoro i vrhunski opremljen prostor od 7400 m2 na atraktivnoj zagrebačkoj lokaciji na Velesajmu.

Kako bi potaknuli međunarodnu suradnju te razmjenu znanja i  iskustava na Web Summitu Agencija će sudjelovati kroz prezentaciju aktivnosti usmjerenih inovativnom poduzetništvu putem vlastitog izložbenog prostora, ali i kroz povezivanje članova TPZ-a s potencijalnim investitorima i partnerima. Poseban naglasak bit će stavljen i na Startup Factory Zagreb kao jedinstven no equity program u našem dijelu Europe.

Iz RAZA-e također ističu da su direktnim sudjelovanjem kao Alpha izlagač na Web Summitu osigurali i mogućnost promocije domaćim tvrtkama Baggizmo, Byte Lab, Orioly, TalentLyft, TrakBar i Vollo. One će prezentirati svoje projekte te raditi na uspostavljanju novih poslovnih suradnji te se predstaviti potencijalnim investitorima.

Članak je objavljen na web portalu Ict Business.