Razvojna agencija Zagreb u suradnji s vodećim ICT kompanijama u zemlji - Hrvatskim Telekom-om, IBM-om i tvrtkom SmartISpokreće Startup Factory Zagreb – prvi no equity predakceleracijski program u Hrvatskoj.

Ovaj jedinstven program uz novčani fond od 750.000 kuna bespovratnih sredstava osigurava i tehničku, infrastrukturnu, mentorsku i promocijsku pomoć namijenjenu razvojnim timovima i startup-ovima.

Uz spomenute partnere, podršku programu pružaju i Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Prague Startup Centre, Lean Startup Croatia, eSTUDENT i Spin City.

Nakon što je u prosincu prošle godine, u konkurenciji 20 gradova, Zagreb proglašennajboljom adventskom destinacijom, nastavlja se s razvojem turističke ponude grada i pametnih gradskih tehnoloških rješenja.

Zagreb ima za cilj postati smart city turistička destinacija, a Startup Factory Zagreb predstavlja stimulativnu odskočnu dasku razvoju novih i inovativnih rješenja.

Ako ste student, poduzetnik ili jednostavno imate briljantnu ideju s potencijalom razvoja Smart city turizma prijavite se, predstavite svoju ideju te tako osigurajte novčana sredstva, tehnološku, mentorsku i promocijsku pomoć koja vas vodi uperspektivnu poduzetničku budućnost.

U program Startup Factory Zagreb možete se uključiti na dva načina.

Prvi način je prijavom na business hackathon na kojem će se koristiti IBM Design Thinking metodologija i Bluemix (platforma za izradu aplikacija).

Drugi način ulaska u program je putemJavnog natječaja.

Prijave se zaprimaju do 5. rujna 2016. Obrasci za prijavu su dostupni na linku http://startupfactory.tehnopark.hr(Dovoljno je da kliknite na link te dalje samo pratite upute za prijavu sadržane u obrascu!).

Za 5 do 10 razvojnih timova ili startup tvrtki koji se kvalificiraju za ulazak u program osigurano je do 150.000 kuna bespovratnih sredstava po timu kao i infrastrukturna, konzultantska podrška, edukacija i mentorstvo.

Objavljeni članak potražite na http://www.vecernji.hr/postani-poduzetnik/startup-factory-zagreb-program-koji-potice-razvoj-pametnih-gradskih-rjesenja-1100921.