Novouređeni prostor Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb namijenjen je projektu Startup Factory Zagreb, a službeno je otvoren jučer. Riječ je o prvom no equity (bez ulaska u vlasničku strukturu poslovnog subjekta) predakceleracijskom programu u Hrvatskoj. Ovaj jedinstven program uz novčani fond od 750.000 kuna bespovratnih sredstava osigurava i tehničku, infrastrukturnu, mentorsku i promocijsku pomoć namijenjenu razvojnim timovima i startup-ovima.
Nakon što je u prosincu prošle godine, u konkurenciji 20 gradova, Zagreb proglašen najboljom adventskom destinacijom, nastavlja se s razvojem turističke ponude grada i pametnih gradskih tehnoloških rješenja. Zagreb ima za cilj postati smart cityturistička destinacija, a Startup Factory Zagreb predstavlja stimulativnu odskočnu dasku razvoju novih i inovativnih rješenja. 
U program Startup Factory Zagreb uključuje se na dva načina. Prvi način je prijavom na business hackathon na kojem će se koristiti IBM Design Thinking metodologija i Bluemix (platforma za izradu aplikacija). Drugi način ulaska u program je putem  Javnog natječaja. Prijave na natječaj zaprimaju se do 12. rujna 2016. Obrasci za prijavu su dostupni su ovdje.
Za 5 do 10 razvojnih timova ili startup tvrtki koji se kvalificiraju za ulazak u program osigurano je do 150.000 kuna bespovratnih sredstava po timu kao i infrastrukturna, konzultantska podrška, edukacija i mentorstvo. Novi prostor na Žitnjaku (240 m² od ukupno 1.109 m²  prostora Tehnološkog parka Zagreb) otvoren je u sklopu Razvojne agencije Zagreb i uz podršku Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba, te uređen posebno za predakceleracijski program Startup Factory Zagreb.
Članak prenosi Buro 24/7.