Bez datuma završetka radova, uz planirano ulaganje od deset milijuna kuna iz gradske blagajne, jučer je i službeno predstavljeno idejno rješenje uređenja Tehnološkog parka.

Usluge konzultanata

Na prvom katu paviljona 12 Zagrebačkog velesajma, na sedam tisuća četvornih metara, bit će prostor namijenjen mladim inovativnim poduzetnicima, a uređenjem ureda i zajedničkih prostorija osigurat će im se mjesto u kojem će vlastite ideje pretvarati u uspješne poslovne pothvate. Tehnološki park formirat će se kao grad u malom: lakše snalaženje među uredskim prostorima u kojima su predviđena 354 radna mjesta korisnicima će se omogućiti formiranjem ulica, a u samom parku na raspolaganju će im biti i tri laboratorija, prezentacijska dvorana, kreativna soba i sobe za sastanke.

Početnicima s inovativnim poslovnim idejema u Tehnološkom će se parku osigurati savjetodavne usluge najboljih konzultanata i tehnička potpora. Ono što me posebno motiviralo da pokrenem stvari na tom polju jesu mladi ljudi, koji čine visok postotak u strukturi nezaposlenih, te smatram da svima njima treba omogućiti da iskoriste potencijal i dobiju priliku da ideje ostvare – poručio je gradonačelnik Milan Bandić te naglasio kako je tim projektom ujedno započeo dugonajavljivani redizajn Velesajma. Pokretačima tvrtki koji će koristiti tamošnje prostore ujedno će se riješiti problem s kojim su se do sada susretali u praksi – registracija ureda. Ona će im biti omogućena na adresi Velesajma.

Suradnja sa Sveučilištem

 Velesajam je odabran zbog veličine, ali i postojeće infrastrukture. Bitan je aspekt bila i činjenica da je, prema potrebi, moguće i dalje proširenje parka – rekla je Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.

Tehnološki park bit će za korisnike otvoren od 0 do 24 pa će ga stoga oplemeniti dodatnim sadržajem – igraonicom za djecu, sportskim dijelom, dnevnim boravkom, čajnom kuhinjom, prostorijom za bicikle... – Velesajam mora biti prepoznatljiva i djelotvorna prostorno-ekonomska sastavnica Zagreba čija je zadaća jačati zagrebačko i nacionalno gospodarstvo i njegovu konkurentnost – rekao je Bandić naglasivši kako će korištenje prostora u prvoj godini biti besplatno.

Kako je obećao gradonačelnik, prostore parka koristit će i fakulteti da bi njihova istraživanja dobila priliku i izvan Sveučilišta.

Računam na suradnju sa Sveučilištem, sa znanstvenim institutima i s poduzetnicima koji su već u nekoj zrelijoj fazi svojih poduzetničkih aktivnosti i već su prisutni na tržištu. Vjerujem da će takva sinergija polučiti dobre rezultate – zaključio je Bandić.

Preuzeto s web portala: www.vecernji.hr