Projekt je, kako se navodi, uvršten na prioritetnu rang listu, čime je prešao u treću, završnu fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije.

"Ovim Projektom će se realizirati nabava opreme za laboratorije u novootvorenom Tehnološkom parku Zagreb na Zagrebačkom velesajmu, koji će moći koristiti studenti, mladi poduzetnici i startup tvrtke, istraživači ali i sveučilišta", navodi Služba za informiranje te dodaje kako će laboratoriji biti dostupni svima te da im je cilj razvoj novih visokotehnoloških proizvoda i usluga.

Služba za informiranje ističe kako se radi o najsuvremenijoj opremi za razvoj proizvoda i procesa u području elektronike, digitalne forenzike, IoT, senzorike, analize organskog otpada, te će biti opremljeni CNC strojevima, 3D printerima i skenerima.

Sve to će, kako se navodi, znatno doprinijeti povećanju cjelokupne konkurentnosti gospodarstva i zagrebačkih proizvodnih tvrtki, stvaranju novih novih poduzeća koja svoje poslovanje temelje na proizvodima i uslugama visoke dodane vrijednosti.

Vijest prenosi portal Direktno.hr.