Postanite naš član

Planirate se otisnuti u poduzetničke vode razvijajući inovativnu ideju ili proizvod? Želite pokrenuti posao koji bi mogao imati dobar izvozni potencijal? Pogledali ste često postavljana pitanja, samo trebate podršku?

Čekamo vas u ZICER-u!

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) podupire inovativne ideje i razvojne timove u njihovim poduzetničkim počecima. Kroz osiguran prostor za rad, edukaciju, poslovno savjetovanje i  umrežavanje razvojni timovi u  ZICER-u dobivaju besplatnu podršku kako bi svoje poslovne ideje pretvorili u poduzetnički pothvat. ZICER također pruža podršku inovativnim poduzetnicima u početnoj fazi razvoja novih proizvoda i usluga.

Zainteresirani za naše usluge mogu se prijaviti za članstvo u ZICER-u kroz jedan od programa:

 • Predinkubacija
 • Inkubacija
 • Virtualna inkubacija 

Potencijalni kandidati za korištenjem prostora i usluga kroz Program Predinkubacije ili Inkubacije trebaju ispuniti Obrazac za iskaz interesa.

Ukoliko smatrate da zadovoljavate sve uvjete za proces Predinkubacije ili Inkubacije, možete ispuniti i službeni dokument za prijavu u željeni program. Popunjeni dokument potrebno je dostaviti mailom na: info@zicer.hr.

Dokument za prijavu preuzmite ovdje:

Faze vašeg razvoja u ZICER-u

To je određeni vremenski period potreban za razvoj poduzetničke ideje, pripremu i osnivanje poslovnog subjekta.

01

Predinkubacija

To je određeni vremenski period potreban za razvoj poduzetničke ideje, pripremu i osnivanje poslovnog subjekta. 
U tom procesu se budućim korisnicima pruža kompletna podrška kako bi svoje inovativne poslovne ideje komercijalizirali u poduzetničkom poduhvatu. 
Kandidati za predinkubaciju su fizičke osobe koje nemaju registriran poslovni subjekt. 
Cilj predinkubacije je prepoznavanje i selekcija tehnološko inovativnih projekata koji imaju komercijalni potencijal.
Korištenje usluge predinkubacije  je besplatno a može trajati najviše 6 mjeseci. 
Razvojni tim koji nakon procesa predinkubacije osnuje tvrtku može započeti proces inkubacije u Zagrebačkom inovacijskom centru. 

02

Inkubacija

Inkubacija je dinamičan proces rasta i razvoja inovativnih poduzetnika sustavno praćen i vođen od strane stručnih mentora ZICERA-a. 
Prema osnovnoj definiciji to bi bilo vremensko razdoblje u ranoj fazi tvrtke neposredno nakon njenog osnivanja sve do održivog i stabilnog poslovanja na tržištu.
Dok traje proces inkubacije, novi član ZICER-a prolazi faze pripreme za poduzetništvo uz mentorsko praćenje koje uključuje savjetodavnu i stručnu pomoć vezanu za financije, računovodstvo, pravne aspekte, marketing - sve na jednom mjestu.
Proces inkubacije tvrtki u Zagrebačkom inovacijskom centru traje u prosjeku 3 godine. 

03

Postinkubacija

Postinkubacija je razdoblje u kojem je tvrtka tržišno osnažena i održiva od svojih temeljnih aktivnosti ali nastavlja ulaganja u razvoj novih inovativnih proizvoda i usluga. 
Pod stručnim mentorstvom u posljednjoj etapi iz Zagrebačkog inovacijskog centra proizlaze visoko inovativne i snažne  tvrtke koje zapošljavaju visokoobrazovane stručnjake sa ciljem stvaranja novih inovativnih proizvoda i usluga. 
Cilj post-inkubacije je omogućavanje razvoja novih projekata i suradnje između poduzetnika u svim fazama rasta i razvoja, te poticanje tehnološkog transfera. 

Članovi u postinkubaciji čine mrežu iskusnih stručnjaka, mentora članovima u Inkubaciji.

Tvrtke nakon procesa postinkubacije koje imaju interes nastaviti razvoj i uspostavljenu suradnju sa tvrtkama iz ZICER-a te ujedno i koristiti naše usluge dobivaju izravnu mogućnost članstva u ZICER-u kroz Program Virtualne inkubacije.

Virtualna inkubacija

Virtualna inkubacija  je proces rasta i razvoja poduzetnika. Poduzetnik u procesu Virtualne inkubacije ima pravo koristi svu infrastrukturnu, tehničku, organizacijsku i savjetodavnu podršku ZICER-a osim prava na korištenje poslovnih prostorija. Poduzetnici koji ulaze u proces Virtualne inkubacije trebaju ispunjavati kriterije prihvatljivosti za članstvom u ZICER-u uz naknadu od 600 kn godišnje dobivaju sljedeće usluge:

 • Mogućnost korištenja prostorije za sastanke i dvorane za seminare i radionice
 • Prezentacijsku opremu i drugu tehničku i organizacijsku podršku i pogodnosti koje uživaju tvrtke koje koriste prostoru u ZICER-u
 • Mogućnost registracije tvrtke na adresi Zagrebačkog inovacijskog centra (Avenija Dubrovnik 15)
 • WEB prostor te uvrštenje u brošure i promidžbene materijale
 • Primanje Newslettera i druge elektroničke obavijesti o seminarima, edukacijama i događanjima u ZICER-u

Korisnici virtualne inkubacije imaju prednost prilikom prijavljivanja na događanja u organizaciji ZICER-a: prezentacija, edukacija i međunarodnih konferencija u odnosu na sve druge vanjske sudionike događanja.

Kriteriji za članstvo

Podršku u realizaciji vaših poslovnih pothvata možete ostvariti kroz jedan od naših programa ukoliko zadovoljavate kriterije.

Administrativni kriteriji

Kandidati za predinkubaciju mogu biti isključivo fizičke osobe koje:

 • nemaju registriran poslovni subjekt
 • nemaju vlasničke udjele u drugim poslovnim subjektima

Kandidati za inkubaciju su poslovni subjekti koji:

 • imaju sjedište u Gradu Zagrebu
 • tvrtka je u većinskom (51% i više) vlasništvu fizičkih osoba
 • imaju najmanje jednog do najviše 10 zaposlenih

Kvaliteta tima

 • Kandidat ima kvalificirano osoblje na raspolaganju.
 • Voditelj tima (za kandidate predinkubacije) odnosno direktor tvrtke (za kandidate inkubacije) posjeduje adekvatne koordinacijske  vještine s naglašenim entuzijazmom za poduzetništvo, a dosadašnjim iskustvom dokazuje  sposobnost za vođenjem i upravljanjem projektima.

Kriterij za procjenu tehnološke inovativnosti

Kandidat treba djelovati na području visoke tehnologije, elektronike, informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT), energetike, zelenih tehnologija i održivog razvoja.

Projekti/rješenja/proizvodi koje kandidat razvija trebaju predstavljati tehnološko poboljšanje i napredak u odnosu na druga poznata rješenja.

Kandidat (za ulazak u proces inkubacije) treba imati:

 • potencijal rasta i razvoja
 • izvozni potencijal
 • potencijal za nova zapošljavanja

Kriterij za procjenu tržišnog potencijala

Kandidat (za ulazak u proces inkubacije) treba imati:

 • potencijal rasta i razvoja
 • izvozni potencijal
 • potencijal za nova zapošljavanja

Niste sigurni ispunjavate li uvjete?

Provjerite često postavljana pitanja ili dogovorite sastanak te prepustite timu u ZICER-u da procijeni odgovarate li navedenim kriterijima.