Kristian Ravić

Viši stručni suradnik

Zaduženja u RAZi i TPZ

Kao viši stručni suradnik u Centru za razvojne projekte, zadužen je za sljedeće aktivnosti:

  • piše i provodi projekte,
  • pomaže/savjetuje poduzetnike kod kandidiranja projekata,
  • informira/educira poduzetnike o upravljanju projektnim ciklusom te o mogućnostima  financiranja MSP kroz strukturne fondove i programe unije,
  • provodi i upravlja procesima pametne specijalizacije za industriju i javnu upravu u RH i u svijetu,
  • sudjeluje i razvija druge projektne aktivnosti poput konferencija, radionica i sl.

Rado pripomogne kolegama i u drugim aktivnostima, posebno voli kreativne izazove.

Presjek karijere

Nakon završenog fakulteta, ali i tijekom studija poslovne ekonomije, smjera financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, kontinuirano se usavršavao i stjecao nova znanja i vještine. Često ističe da mu je najvrjednije životno iskustvo ono koje je stekao u radu s ljudima, na brojnim projektima kroz različite sektore u odjelima prodaje i marketinga. Uvijek vođen kreativnim i analitičkim pristupom, iskustvo stečeno u analizi i planiranju te razvoju poslovanja i upravljanju projektima u 2013. godini podiže na internacionalnu razinu, kada se aktivno počinje baviti izučavanjem i promicanjem foresight znanstveno-istraživačke metodologije. Od tada aktivnije prati i mogućnosti financiranja MSP-a i znanstveno-istraživačkih projekata iz strukturnih fondova i programa EU (ESIF, H2020).  

Hobiji i slobodno vrijeme

Voli rekreativne aktivnosti na otvorenome. Glazba, knjiga i dobro društvo nisu mu strani, a ostatak slobodnog vremena posvećuje proučavanju jap. jezika i kulture te aktivno sudjeluje u radu raznih domaćih i stranih organizacija. 

Kontakt podaci

E-mail
kristian.ravic@raza.hr
Telefon
+385 1 3667 148