Frane Šesnić

Direktor

Zaduženja u ZICER-u

Aktivno sudjeluje u razvoju projektnih inicijativa i njihovoj prijavi za natječaje EU financiranja. Upravlja programima predinkubacije poduzetničkih timova, inkubacije i postinkubacije tvrtki koje razvijaju inovativne proizvode visoke tehnologije za globalno tržište. Sudjeluje u inicijativama i aktivnostima usmjerenim prema poticanju i razvoju poduzetništva i jačanju konkurentnosti.

Presjek karijere

Inicijator je i predsjedavajući na međunarodnoj konferenciji Zagreb Forum koja ima za cilj predstaviti kreativne razvojne potencijale Grada Zagreba.

Predsjednik je skupštine Zadruge za etično financiranje. Član je upravnog odbora Klastera konkurentnosti ICT industrije,  raznih radnih tijela poput Smart City Zagreb, Zagreb inovativan grad, Gospodarskog vijeća HGK.

Zalaže se izgradnju S&T&B (Scienece, Technology & Business) inovativne infrastrukture koja bi služila povezivanju poduzetnika te znanstvenih, razvojnih i istraživačkih institucija u svrhu kreiranja novih inovativnih proizvoda.

Područja interesa su mu razvoj inovacijskog poduzetništva, kreativnost, e-Governance, zelene i virtualne ekonomije te razvoj financijskih instrumenata za poticanje inovacijskog poduzetništva.

Hobiji i slobodno vrijeme

Kada mu obiteljske i poslovne obveze dozvoljavaju — jedri i pjeva u klapi. Omiljena destinacija za jedrenje mu je vulkanski otok Jabuka.

Kontakt podaci

E-mail
frane.sesnic@zicer.hr