Frane Šesnić

Direktor

Zaduženja u ZICER-u

Frane Šesnić direktor je Zagrebačkog inovacijskog centra – ZICER-a, koji je prethodno djelovao kao Tehnološki park Zagreb i Razvojna agencija Zagreb.

Presjek karijere

Završio je Fakultet elektrotehnike, strojarstva i računarstva u Splitu, te poslijediplomski specijalistički studij Financijske institucije i tržišta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Izabran je od rektorskog zbora u zvanje predavača. Redovito sudjeluje na brojnim tehnološkim i poduzetničkim konferencijama kao predavač. Inicijator je nekoliko međunarodnih događanja poput Zagreb Forum konferencije specijalizirane za Smart City strategije i rješenja, Zagreb Connect startup konferencije te Startup Europe Regatte, konferencije specijalizirane za održive greentech i fintech tehnologije.

Uspostavio je prvi hrvatski akceleracijski program Startup Factory i pokrenuo financijske instrumente za potpore i ulaganja u startupove. Radi na povezivanju svih dionika društva u kreiranju startup ekosustava. Kroz ZICER vodi najveći startup hub u okruženju.

Hobiji i slobodno vrijeme

Kada mu obiteljske i poslovne obveze dozvoljavaju — jedri i pjeva u klapi. Omiljena destinacija za jedrenje mu je vulkanski otok Jabuka.

Kontakt podaci

E-mail
frane.sesnic@zicer.hr