Frane Šesnić

Direktor

Zaduženja u ZICER-u

Aktivno sudjeluje u razvoju projektnih inicijativa i njihovoj prijavi za natječaje EU financiranja. Upravlja programima rizičnog financiranja, akceleracije timova i inkubacije tvrtki koje razvijaju inovativne proizvode visoke tehnologije za globalno tržište. Sudjeluje u inicijativama i aktivnostima usmjerenim prema poticanju i razvoju poduzetništva i jačanju konkurentnosti.

Presjek karijere

Inicijator je i predsjedavajući na međunarodnoj konferenciji Zagreb Forum koja ima za cilj predstaviti kreativne razvojne potencijale Grada Zagreba.

Predsjednik je ESIL-a (Empowering Early Stage Investors). Član je upravnog odbora Klastera konkurentnosti ICT industrije, raznih radnih tijela poput Smart City Zagreb, Zagreb inovativan grad, Gospodarskog vijeća HGK.

Zalaže se izgradnju S&T&B (Scienece, Technology & Business) inovativne infrastrukture koja bi služila povezivanju poduzetnika te znanstvenih, razvojnih i istraživačkih institucija u svrhu kreiranja novih inovativnih proizvoda.

Područja interesa su mu razvoj inovacijskog poduzetništva, kreativnost, e-Governance, zelene i virtualne ekonomije te razvoj financijskih instrumenata za poticanje inovacijskog poduzetništva.

Hobiji i slobodno vrijeme

Kada mu obiteljske i poslovne obveze dozvoljavaju — jedri i pjeva u klapi. Omiljena destinacija za jedrenje mu je vulkanski otok Jabuka.

Kontakt podaci

E-mail
frane.sesnic@zicer.hr