Anita Brajković Skoko

Savjetnica

Zaduženja u ZICER-u

Savjetnica je u Zagrebačkom inovacijskom centru d.o.o. (ZICER-u ) sa sedamnaestogodišnjim iskustvom u radu s poduzetnicima, organizaciji i provedbi edukacije te pripremi i provedbi domaćih i EU projekata. Trenutno radi na poslovima pripreme i provedbe EU projekata.

U proteklom razdoblju radila je u Poduzetničkom centru nekadašnje Razvojne agencije Zagreb – TPZ  d.o.o. gdje je obavljala poslove stručne savjetnice za marketinške i edukacijske poslove, kao predavačica na seminarima i organizatorica Projekta Edukacije - poslovne poduzetničke škole. Organizirala je preko 480 seminara i predavanja na kojima je sudjelovalo više od 9600 polaznika te je sudjelovala u izradi Akcijskog plana zapošljavanja osoba s invaliditetom za područje Grada Zagreba za razdoblje od 2011. do 2013. godine. Posebno je ponosna na poduzetničkoj edukativnoj pomoći koju je pružala zajedno s kolegama pri uspostavi prvog studentskog inkubatora u okviru VIN PROJEKT-a.

Obavljala je i posao voditeljice projekta Poslovne knjige u periodu od 2002. do 2014. godine te poslove zaštite na radu.

Koautorica je brošure za poduzetnike Priprema IT stručnjaka za poduzetništvo u sklopu projekta ''Poduzetništvo i zapošljavanje - nove mogućnosti kroz IT mrežne tehnologije''; HZZ, 2011. godine. Također ima iskustvo i pisanja članaka za WLW te Poslovni savjetnik.

Trenutno radi poslove tehničkog tajništva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba.

Predavačica je i mentorica u sklopu edukacije i savjetovanja za branitelje Grada Zagreba na temu Poduzetništvo kao izbor.

Na popisu je mentorica HAMAG-BICRO-a na projektu Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora za teme Poduzetništvo kao izbor i Moćne tehnike učinkovite prezentacije.

Nadalje trenerica je za profesionalnu orijentaciju mladih 17-24 godina (ulazak na tržište rada, nastavak školovanja ili samozapošljavanje) Projekt ENTRE-YOU (Entrepreneurial Mindset for Young Disadvantaged Jobseekers) Erasmus + te jedna od četiri certificirane osobe u Republici Hrvatskoj.

Pobornica je koncepta cjeloživotnog obrazovanja i interdisciplinarnosti u poslovanju.

Njen je moto: dati 100% od sebe u jednome danu!

Presjek karijere

Uz završen Ekonomski fakultet u Zagrebu dodatno se stručno usavršavala pohađajući različite seminare i edukacije. Završila je Londonsku školu za odnose s javnošću (LSPR), trener je e-poslovanja prema programu Ministarstva poduzetništva i obrta te Ecorys-a te interni auditor za sustav upravljanja kvalitetom prema ISO 9001. Vodila je brojne događaje i potpisivanja sporazuma u Agenciji, a radila je i analize medijskih objava.

Hobiji i slobodno vrijeme

Nekada član i mentor, a sada simpatizer dvije udruge: Klub Toastmastera Zagreb (vodeće svjetske organizacije za komunikacijske i liderske vještine) te Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Čitanje, putovanja, ples, fotografiranje i poslovno odijevanje.

Poseban ''gušt'' joj predstavlja obilazak hrvatskih i svjetskih muzeja.

Kontakt podaci

E-mail
anita.brajkovic@zicer.hr