Konferencija ZAGREB FORUM 2016, vođena naslovom URBAN FUTURES – CHALLENGES FOR CITIES & ENTREPRENEURSHIP, održava se 23. svibnja 2016. godine u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u organizaciji Razvojne agencije Zagreb, Grada Zagreba, GFS (GoForeSight) Instituta i HISB-a (Hrvatskog instituta za studij budućnosti). Zemlja partner ovogodišnje konferencije je Španjolska, predvođena Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj.

Putem ove konferencije kontinuirano nadograđujemo viziju povezivanja, poticanja i omogućavanja realizacije najboljih znanja i praksi, te konkretne suradnje između ključnih dionika u razvojnom projektu za kreativne i pametne gradove.

Zagreb Forum 2016 donosi priliku da istaknuti stručnjaci i govornici predstave svoje modele upravljanja, koncepte i strategije pametnog grada, industrijska rješenja i poslovne slučajeve kao i financijske instrumente za razvoj kreativnih gradova budućih industrija.

Uz prezentiranje primjera dobrih praksi iz SAD-a i Španjolske bit će predstavljeni i projekti koji nalažu složenu koordinaciju unutar gradova. Uz ostale teme prikazat će se i kako tehnološke promjene utječu na realni te financijski sektor.  

Više o temama i predavačima Zagreb Foruma 2016 saznajte na službenoj web stranici www.zagrebforum.eu.