Cilj konferencije spojiti startup tvrtke i njihove poslovne ideje s potencijalnim investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima.

Govoreći o Konferenciji i njenom značenju, gradonačelnik Bandić izdvojio je upravo nove tehnologije i inovativna rješenja kao put za uspjeh na modernom i dinamičnom tržištu. Naglasio da Zagreb predstavlja trećinu ukupnog poduzetničkog sadržaja Hrvatske, a s prostorima za rad koji će biti pripremljeni za startupove te uz druge vidove potpora mladim i ambicioznim ljudima cilj je postati i Europsko središte za razvoj novih inovacija: Želja nam je da Zagreb postane ne samo Hrvatska destinacija za startup tvrtke  i nova rješenja u visokoj tehnologiji, nego i Europska destinacija za razvoj tehnoloških inovacija. Na velesajmu ćemo urediti paviljon i  7,000 kvadrata pretvoriti u kvalitetan radni prostor za startup firme kao mjesto gdje će ti mladi ambiciozni ljudi razvijati ideje i gdje će moći stati na noge. Cilj je stvoriti zemlju u kojoj će se dobre ideje probijati do svjetskih kupaca, zemlju u kojoj će mladi imati čvrstu potporu u poduzetničkim pothvatima i u kojoj će ostvarivati svoje ciljeve  – rekao je gradonačelnik zahvalivši na suradnji i uspješnoj organizaciji Konferencije, ponajprije izraelskom Veleposlanstvu i Agenciji HAMAG – BICRO i svojim suradnicama i suradnicima iz Gradskog ureda za gospodarstvo.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić naglasila je da je i ove godine jako dobar odaziv startup tvrtki, ali i potencijalnih investitora. Riječ je o tvrtkama s visokim potencijalom kojima na ovaj način otvaramo put na svjetsko tržište. 
Izuzetno sam ponosan što smo zajedno s Gradom Zagrebom i izraelskim Veleposlanstvom omogućili našim inovativnim mladim poduzetnicima predstavljanje svojih ideje pred međunarodnim investitorima.

HAMAG-BICRO uz različite programe poticanja startup-ova i otvaranjem fonda rizičnog kapitala uvelike pridonosi razvoju povoljnog poduzetničkog okruženja. Primjer istog je upravo ovakvo događanje koje je prošle godine iznjedrilo više uspješnih projekata, među kojima je i prošlogodišnji pobjednik Mash.me. Stoga me i danas veseli upoznati nove talentirane mlade timove i neka pobjedi najbolji, istaknuo je predsjednik Uprave HAMAG - BICRO Darko Liović.

Prošlogodišnji Zagreb Connect postigao je izniman uspjeh okupivši preko 350  nacionalnih i međunarodnih sudionika koji su prepoznali ovu konferenciju kao jedinstvenu priliku za izlaganje svojih ideja.

Kao i prošle godine, Zagreb Connect podijeljen je na dva dana. Prvog dana, 11. studenog, organizirana je vrlo uspješna radionica Bootcamp  gdje su mladi poduzetnici imali prigodu zajedno s poznatim domaćim i inozemnim mentorima raditi na prezentacijskim vještinama koje su pokazuju danas na pitch natjecanju.
Nagrade dodjeljuje Grad Zagreb. Prva nagrada iznosi 50 tisuća kuna, druga 30, a treća 25 tisuća kuna. Uz brojna iznenađenja, najsretnije očekuje i posebna nagrada Grada Zagreba: 20 tisuća kuna i jednogodišnji besplatni program inkubacije u Tehnološkom parku Razvojne agencije Zagreb, koja je partner konferencije.

Ove godine, u borbu za osvajanje 125 tisuća kuna sudjeluje 15 finalista: Adopto, Amodo, Connected Analytics, Canelio, GamingBattleGround, Liana, Mogy, MORSKA VIDRA d.o.o., Nautical Booking, SailRouter, Smart Lumies, STEMI - Learning by Creating, TeamPlayers, Tourgent, VIDEOREHA i Vision.

Uz pitch natjecanje, sudionici će imati priliku upoznati se s načinom poslovanja u Hrvatskoj, saznati kako odabrati odgovarajućeg ulagača i poslovnog anđela, kako okupiti uspješan startup tim, kako iz startup-a izgraditi milijun dolara vrijednu tvrtku te koje greške izbjeći prilikom komercijalizacije.

Ovogodišnji pobjednik bit će proglašen u 16:30 h u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Izvor: zagreb.hr