Vollo je online servisu za pretragu, usporedbu i kupnju autobusnih karata koji je na CESA  (Central European Startup Awards) startup natjecanju proglašen najboljim hrvatskim startupom u ranoj fazi razvoja. Grand Finale CESA natjecanja održat će se 1. prosinca u Ljubljani, gdje će Vollo predstavljati Hrvatsku u regionalnoj konkurenciji startupa u ranoj fazi razvoja.

O CESA priznanju Marko Jukić , osnivač i CEO Vollo-a izjavio je: "Jako nas veseli što je CESA prepoznala naš rad i naše rezultate . Ova nagrada za najbolji early stage startup daje nam još više motiva da još brže i jače radimo na onome što smo krenuli - digitalna transformacija prijevoza."

Ovo priznanje je samo jedno u nizu koje je Vollo dobio u protekla dva mjeseca. Hrvatski servis za kupnju autobusnih karata online nominiran je među najboljih 100 startupa srednjoistočne i južne Europe na Startup Istanbul Challengeu te je ušao u top 13 startupa na Catch pitch izazovu u Beogradu. Kroz predakceleracijski programa StartUp Factory Zagreb, Vollo je dobio investiciju te koristi mentorsku podršku, kao i uredski prostor Tehnološkog parka Zagreb.

"Ekipa iz SFZGB-a je stvarno doprinijela dizanju atmosfere i omogućila nam da svakodnevne zadatke odradimo brže i kvalitetnije te dođemo do kontakata koji su krucijalni za naš daljnji rast. Osim planiranja i izvršavanja zadataka, vrijeme provodimo podižući koncentraciju igranjem stolnog tenisa.",izjavio je Jukić o selidbi u novi uredski prostor. 

Vollo je također odabran kao jedan od 20 finalista Zagreb Connecta & EBAN Winter University konferencije, koja se krajem mjeseca održava u Zagrebu.

CESA (Central European Startup Awards) je startup natjecanje započeto 2014. s ciljem poticanja, promicanja i nagrađivanja poduzetništva u zemljama Srednje Europe. CESA stavlja fokus na izgradnju i međusobno povezivanje kompletnog ekosustava startupa: od novinara i investitora do developera i osnivača. 

Vollo je online servis za pretragu, usporedbu i kupnju autobusnih karata za domaće i međunarodne linije. U Vollo tražilici nalazi se preko 70 tisuća linija i 2,2 milijuna kombinacija za putovanje autobusom u 20-ak europskih zemalja. Uz pomoć 120 partnera, Vollo je autobusnim linijama uspio povezati cijelu Hrvatsku te sjevernu i južnu Europu.

Startup Factory Zagreb je prvi no equity predakceleracijski program u Hrvatskoj namijenjen  razvojnim timovima i startup-ovima kojeg je pokrenula Razvojna agencija Zagreb. Partneri programa su vodeće ICT kompanije u zemlji - Hrvatski Telekom, IBM i tvrtka SmartIS. Podršku programu pružaju Turistička zajednica grada Zagreba, Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Studentsko poduzetništvo u Centru karijera FER-a, Prague Startup Centre, Lean Startup Croatia, Founder Institut, eSTUDENT i Spin City.