Ovih dana EU projekt Co-Create je priveden kraju. Kako bi se zaokružile i predstavile ostvarene aktivnosti i postignuti ciljevi, 29. siječnja u Bruxellesu je održana završna konferencija Projekta. Na konferenciji su osim projektnih partnera sudjelovali i brojni dionici te predstavnici regionalne vlasti zemalja partnera Projekta. 

Projekt je trajao posljednjih 39 mjeseci. U tom periodu kreirani su alati za međusektorsku suradnju kao instrument za podršku razvoja tradicionalnih i kreativnih klastera. Ti alati namijenjeni su malim i srednjim poduzećima, subjektima za poslovnu podršku te donositeljima politika.

Projekt Co-Create je imao za cilj podržati procese međusektorske suradnje (cross-fertilization) između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt je suradnju promovirao kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnike i predstavnike javnih vlasti. 

VRIJEDNOST PROJEKTA

Projekt Co-Create sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država: Italije, Francuske, Portugala, Španjolske, Grčke, Slovenije i Hrvatske. ZICER je partner na projektu. Ukupni vrijednost projekta bila je 2.711.815,33 eura od čega je za aktivnosti u Hrvatskoj osigurano 210.300,00 eura.