Drugo ovogodišnje Business Over Breakfast druženje je iza nas. Druženje je potaknulo promišljanje o novim zajedničkim projektima o kojima ćemo zasigurno uskoro čuti više!

Imali smo priliku poslušati i još bolje upoznati:

Ovo je nešto više informacija o predstavljenim startupovima:

Što se sve može upotrebom, i koji je domet zračnih letjelica, mogu li sasvim zamijeniti satelite, što ih pokreće, mogu li se koristiti uz sve korisne namjene i u komercijalne svrhe, koji su izazovi, usponi, padovi… na ta i mnoga druga pitanja strpljivo je odgovarao Bojan Pečnik. iz Hipersfere.

Također,  vidjeli smo zanimljiv video testiranja leteće igračke naziva Spinfly, spoj frizbija i spinera – prvi je popularan u Americi, a drugi u EU. Zanimljivost više je ta da je igračka napravljena od biorazgradivih materijala te sadrži u svom središtu sjemenku koja će nakon razgradnje proizvoda proklijati i živjeti dalje. 

Pičuljan Tech je tvrtka koja se bavi istraživanjem i razvojem umjetne inteligencije i pružanjem konzultacijskih usluga iz područja umjetne inteligencije. Tvrtka izrađuje aplikacije koje koriste state-of-the-art algoritme dubokog i strojnog učenja. 

Sarmenta pak razvija vlastite inovativne proizvode za samoliječenje koristeći aktivne supstance za očuvanje zdravlja probavnog sustava te njihove primjene kod akutnih otrovanja i mučnina različitih uzroka. Uklapanjem djelotvornih aktivnih supstanci u inovativne medije korištenjem suvremenih kemijskih procesa i biotehnoloških postupaka stvaramo farmaceutske pripravke dodane vrijednosti. 

Posljednji u nizu bio je startup Zebra Cross koji nudi rješenje za sigurniji promet uz sigurnije pješačke prijelaze. U uvjetima loše vidljivosti Zebra Cross rješenje upozorava vozače i ističe pješake na prijelazima i prometnicama.

Također, okupljenima su svoje poslovanje predstavile i Lucija Veličan te Ana Šeničnjak iz Talentariuma. 

Hvala svima na sudjelovanju i nesebičnoj razmjeni znanja i iskustava. Vidimo se uskoro na novome BOB-u!