Zagrebački energetski tjedan predstavlja složeni mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih generacija i dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena. Porukom Mi imamo energiju da promijenimo budućnost! poziva nas na zajedničko djelovanje u procesu provedbe projekata održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za buduće generacije.

Zagrebački energetski tjedan, koji se u Zagrebu održava od 13. do 19. svibnja 2019. godine, obilježit će niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, otvorenih vrata, seminara, predavanja te radionica koje se bave ključnim temama u području energetike i zaštite okoliša.

Događanja koja se provode tijekom Zagrebačkog energetskog tjedna imaju značajnu ulogu u poticanju promišljanja i postizanju ciljeva vezanih uz područja primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva. Uz predstavljanje inovativnih projekata i međusobnu razmjenu iskustava ovo je ujedno i idealna priliku za promociju racionalnog korištenja energije na gradskoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Tijekom deset godina postojanja, Zagrebački energetski tjedan ostvario je uspješnu suradnju s obrazovnim i znanstvenim institucijama, ministarstvima, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, strukovnim udruženjima i komorama, gospodarskim subjektima, međunarodnim organizacijama te mnogim drugima koji su, sudjelovanjem na međunarodnim konferencijama i ostalim događanjima uvelike pridonijeli podizanju svijesti o potrebi racionalnog korištenja energije.

Prateći međunarodne trendove, ove godine Zagrebački energetski tjedan okreće se pojmu SMART gradova – gradova po mjeri čovjeka koji omogućavaju učinkovito korištenje prirodnih resursa i postojeće gradske infrastrukture, održiv gospodarski rast, podržavaju jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije te osiguravaju visoku kvalitetu života i dostupnost javnih digitalnih usluga svim svojim građanima.

Kako bi zajedno otkrili što je to zapravo SMART grad te kako odgovoriti na njegove izazove, Gradski Ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša održat će u srijedu, 15. svibnja 2019. godine u ZICER-u međunarodnu konferenciju pod nazivom SMART evolucija – inovacijama prema održivosti.
Na konferenciji će stručnjaci iz područja energetike i financija dati pregled energetske politike Hrvatske i Europske unije, inovativnih mogućnosti financiranja, a imat ćemo i priliku upoznati konkretne primjere već provedenih inovacija.

Pozivamo vas, sudjelujte aktivno u događanjima Zagrebačkog energetskog tjedna te time doprinesite zelenijoj, čišćoj i održivijoj budućnosti!

Više informacija o Zagrebačkom energetskom tjednu potražite na http://www.zagreb-energyweek.info/.

Želite li aktivno sudjelovati u konferenciji SMART evolucija – inovacijama prema održivosti prijaviti se možete putem ove poveznice.