Poduzetnički sprint inovativan je projekt baziran na design thinking metodi te ubrzanom generiranju ideja s ciljem razvoja startupa. Osmišljen je kao trodnevni događaj kroz koji će se sudionike upoznati s navedenom metodologijom, odnosno njezinim alatima i tehnikama, kako bi na kreativan način došli do inovativnih ideja, a u suradnji s mentorima do razvoja samog proizvoda odnosno startupa.

Događaj će se održati u organizaciji  Ekonomske klinike, neprofitne organizacije studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, čiji je osnovni cilj povećanje opće ekonomske i financijske pismenosti svih skupina društva te podupiranje razvoja poduzetničke klime u Republici Hrvatskoj. Iako mlada organizacija, danas broji više od 60 studenata, više od 30 mentora, partnera i vanjskih suradnika, a nosioci su i brojnih priznanja. Poduzetnički sprint ove godine organiziraju već treći put za redom.

Kroz Poduzetnički sprint, koji obuhvaća niz predavanja, sudionici će dobiti uvid u trendove iz različitih industrija te na temelju prikupljenih podataka biti u mogućnosti generirati vlastite poduzetničke ideje. Korištenjem raznih metodologija i razvojnih strategija, cilj je prikupiti inovativne ideje mladih i akcelerirati ih do faze u kojoj su spremne za realizaciju. U završnoj fazi projekta, sudionici će imati priliku predstaviti svoje krajnje proizvode ili usluge potencijalnim investitorima te započeti svoju karijeru kao mladi poduzetnici .

Razvojna agencija Zagreb tradicionalno podržava ovaj projekt, a što je vidljivo i kroz glavnu nagradu - šest mjeseci predinkubacije u našem Tehnološkom parku.

Sudjelovati mogu sve mlade ambiciozne osobe koje se žele okušati u poduzetničkim vodama i razviti svoj puni potencijal. Prijave su otvorene i dostupne na  linku.

Za sve dodatne informacija slobodno pošaljite upit na elektroničku adresu: info@ekonomska-klinika.hr.