Nagrade “NeMogući dizajn” za 2021. bit će dodijeljene za najkreativniju primjenu 3D ispisa, aditivne proizvodnje, 3D skeniranja ili kombinacije 3D tehnologija u sljedećim kategorijama:

  • Inženjerski dizajn (komponente i mehanizmi tehničkih sustava, automobila, motora, bicikala i sl.)
  • Dekorativni dizajn (nakit, ukrasi, modni predmeti i sl.)
  • Dizajn robe široke potrošnje (kućanski aparati, pomoćni predmeti, spravice, igračke i sl.) 

Nagrade za najuspješnija rješenja su 3D printeri koje će pobjednici dobiti na svečanoj promociji tijekom izložbe “NeMogući dizajn – A_MADAM” u prosincu 2021. godine. 

Motiv za organizaciju natječaja “NeMogući dizajn 2021” je promicanje aditivne proizvodnje (3D printanja), koje se temelji na principu izgradnje “sloj po sloj”, što omogućuje oslobađanje kreativnosti i inovativnosti dizajnera i konstruktora u razvoju novih proizvoda. Aditivna proizvodnja značajno mijenja koncept projektiranja i dizajna proizvoda, omogućujući proizvodnju predmeta koje je teško ili nemoguće proizvesti drugim tehnologijama. 

Cilj ovog natječaja je promicanje mladih dizajnera, inženjera i arhitekata, kao i poticanje studenata na modeliranje složenih objekata pomoću 3D softverskih alata.

Natječaj “NeMogući dizajn” dio je promotivnih aktivnosti projekta “A_MADAM” (Advanced Design for Optimal Dynamic Properties of Additive Manufacturing Products) koji spada u skupinu akcija “Marie Skłodowska-Curie” programa Horizon 2020 Europske komisije.

Sve informacije o projektu A_MADAM možete pronaći na www.a-madam.eu. 

Vremenski rokovi

  • Prijave za natječaj se primaju od 15.9.2021. do 31.10.2021. godine
  • Žiri će donijeti odluku o pobjednicima od 15. do 20.11.2021. godine
  • Publika će moći glasati  od 8. do 12.11.2021. godine
  • Objava rezultata natječaja na web stranicama www.a-madam.eu i www.3dimpuls.com od 23. studenog 2021.
  • Svečana promocija pobjednika natječaja s dodjelom nagrada i izložbom nagrađenih modela održat će se u prosincu 2021. Mjesto i točan datum bit će objavljeni na gore navedenim web stranicama. 

Sudionici

Pravo sudjelovanja u natjecanju imaju studenti, dizajneri, inženjeri od 18 do 35 godina starost, građani svih zemalja EU, Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Nagrađeni autori morat će potvrditi svoju pripadnost odgovarajućoj kategoriji osobnim dokumentima.

Ostale detalje možete pronaći na web stranici Topomatika.hr.