Za održavanje droidcon konferencije u Zagrebu zaslužna je tvrtka Troido koja je ujedno bila i organizator ove Konferencije, a koja je i najstarija njemačka Android consulting tvrtka sa sjedištem u Njemačkoj, te podružnicama u Nizozemskoj i Hrvatskoj.

“ Ovo je velika stvar za androidaše u Hrvatskoj i široj regiji. Radi se o najprestižnijoj konferenciji za koju ste prije trebali putovati do Berlina, Londona, Pariza ili Moskve. U Zagreb dolaze svjetski stručnjaci iz tog područja  od kojih se može puno naučiti. Osim toga, ovo je odlično mjesto za sve one koji traže posao kao i tvrtke koje su u potrazi za kvalitetnim kadrom. Drugim riječima, raj za Android networking”, objasnio je cofounder Troida, Miroslav Šimudvarac .

Konferenciju je otvorila pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba Mirka Jozić. Tijekom konferencije sudionici su pratili zanimljiva i edukativna predavanja te vidjeli kako su se razvijala najnovija i inovativna Android rješenja. Teme koje su bile planirane za droidcon Zagreb vezane su uz aktualnosti iz Android svijeta poput developmenta, testinga, deploymenta, dizajna, monetizacije i neke druge aktualne teme.

Ove su godine svoja nova dostignuća sudionicima Konferencije pokazali stručnjaci za android, iz najvećih svjetskih tehnoloških tvrtki poput Intela, Facebooka, Paypala i Spotifya koji također sudjeluju na dvadesetak droidcon konferencija širom svijeta, od New Yorka, do Dubaia, Londona, Amstrdam, Berlina...

Također na konferenciji je Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije predstavio aktivnosti Tehnološkog parka kao i program predinkubacije koji je otvoren za sve sudionike konferencije, a posebno za timove Hackathona koji se održao u sklopu konferencije. Najbolji timovi Hackathona, koji žele pokrenuti startup, pozvani su da do 6 mjeseci besplatno koriste infrastrukturu i usluge predinkubacije Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb.

Na zatvaranju Konferencije u Zagrebu tvrtka Vipnet je nagradila developere 3  android aplikacije s natjecanja Hackaton, od kojih je prva nazvana Chick Counter, a druga Log the Con (Logiranje na Konferenciju).

Više informacija o droidcon Zagreb konferenciji doznajte na: http://droidcon.hr