Slikovnica je kreirana s ciljem da se kod djece probudi poduzetnički duh te ih se potakne na poduzetničko promišljanje, ali i upozna s osnovnim frazama u poduzetništvu.

Prisutne na promociji slikovnice pozdravila je i zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić koja se okupljenima, uz čestitke izdavaču, obratila ovom porukom:

Kao prijatelj djece te kao prijatelj i promicatelj poduzetništva, Grad Zagreb s posebnim zadovoljstvom podržava i ovaj projekt. Ako ova slikovnica samo jedno dijete usmjeri na razmišljanje o svojoj budućnosti i kreiranje vlastitih projekata od ideje do realizacije, učinili smo mnogo! Duboko sam uvjerena da će potaknuti ne samo djecu, već i njihove roditelje koji će listajući slikovnicu te u druženju s djecom pronaći dodatnu inspiraciju za neka buduća poduzetnička djelovanja.

Slikovnica je besplatna i namijenjena je djeci predškolskog uzrasta te učenicima prvog i drugog razreda osnovnih škola koja žele učiti o poduzetništvu te promišljati na poduzetnički način, ali i njihovim roditeljima.

Sanela Dropulić, autorica ove prve poduzetničke slikovnice u jugoistočnoj Europi istaknula je:

Želimo hrvatsku djecu naučiti da je jedan od važnijih karijernih izbora svakako poduzetništvo. Gotov smo tri desetljeća u tržišnoj ekonomiji, a mi našu djecu još uvijek ne odgajamo kako se ponašati u toj istoj ekonomiji dok razvijene zemlje zapadnog kapitalizma, primjerice, djecu vrtićke dobi uče kako pokrenuti vlastitu tvrtku.

Uvjereni smo kako će ova slikovnica pobuditi svijest o važnosti poduzetničkog promišljanja od najranije dobi!

Više informacija dostupno je na web stranici Grada Zagreba i Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.