Ovaj događaj organiziraju ZICER i Hrvatska podružnica Founder Institute-a u suradnji s Njemačko-hrvatskom industrijskom i trgovinskom komorom.

Publici će temu poduzetništva i poslovanja na njemačkom tržištu predstaviti Sven Thorsten Pothoff, izvršni direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore koji je prije dolaska u Hrvatsku i preuzimanja vodstva komore, četiri godine vodio odjel zadužen za brand DE international u Njemačkoj udruzi industrijskih u trgovinskih komora (DIHK) te Njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHKs), krovne organizaciji koje na 130 lokacija u 90 zemalja zastupaju gospodarske interese Njemačke. Također je radio i za GTAI, agenciju Savezne republike Njemačke za promicanje gospodarstva, te Delegaciju njemačkog gospodarstva u Saudijskoj Arabiji (GESALO).

Na događaju će govoriti i Ivor Bihar, COO Mediatoolkita, poduzetnik s bogatim iskustvom u svijetu startupa.  

Nakon uvodnih izlaganja održat će se startup pitch event, na kojem će se publici predstaviti tri hrvatska startupa koji žele započeti svoju ekspanziju na njemačkom tržištu i to:

  • VeeMee - startup koji je razvio digitalnu platformu u poljoprivrednom i trgovačkom sektoru, te doprinosi povećanju prodaje hrane u maloprodajnim trgovinama,
  • TransferHero - Sudionik Startup Factoryja 2018 te StartupBootcampa u Amsterdamu, koji svojom platformom omogućavaju putnicima pametan i održiv prijevoz putnika od i do zračnih luka i 
  • Orioly - aplikacija za online booking, marketing i prodaju namijenjena malim i srednjim turoperatorima.

U vrednovanju prezentiranih strategija izlaska na njemačko tržište sudjelovat će osim žirija i publika u dvorani. Žiri čine gospoda Sven Thorsten Pothoff, Frane Šesnić, Ivor Bihar i Michael Glazer. 

Cjelokupno događanje odvijat će se na engleskom jeziku.

Ulaz je slobodan uz prethodnu registraciju na poveznici: https://fi.co/e/148841.

Program događanja preuzmite ovdje.