Projekt "Mogy App" sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, a čiji su predstavnici nazočili konferenciji. Svečanoj konferenciji također su nazočili i predstavnici Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb, djelatnici Mobile Gyma te svi vanjski suradnici uključeni u projekt.

Nekoliko riječi o suradnji i važnosti projekta rekli su novoizabrani dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Tomislav Krističević, prodekan za međunarodnu suradnju na Učilištu Algebra, Goran Radman te voditeljica projekata Tehnološkog parka Zagreb, Ivana Čuljak.

Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što smo predstavili projekt „Mogy App“ te smo vrlo ponosni što smo dobili sredstva koja će nam uvelike pomoći u daljnjem razvoju i unaprjeđenju poslovanja tvrtke. Aplikaciju Mogy razvijamo već duže vrijeme, a bez velike podrške suradnika i partnera ne bismo bili tu gdje smo danas. Zahvaljujem se svima koji su uključeni u projekt, istaknuo je direktor tvrtke Mobile Gym, Andrej Radinger. 

Razdoblje provedbe ovog projekta je godinu dana, počevši od 1. srpnja 2017. godine, a vrijednost projekta je 1.342.918,31 kn. Da pojasnimo, "Mogy App" je aplikacija koja sofisticiranim algoritmom analize povratnih informacija o korisnikovom vježbanju te korištenjem tih podataka u svrhu optimizacije programa korisnika, optimizira svakodnevni posao trenera, uz lakšu i jednostavniju personalizaciju programa, sukladno rezultatima i mjerenjima postignutim kod krajnjih korisnika. Korištenje aplikacije je maksimalno pojednostavljeno i intuitivnije od većine sličnih aplikacija na tržištu te će generirati nova radna mjesta, sve u cilju internacionalizacije poslovanja. Financijska održivost poslovanja temelji se na kontinuiranom ulaganju u nadogradnju postojeće aplikacije, kao i na kreiranju poslovne politike i poslovnog modela kako bi tvrtka Mobile Gym bila što konkurentnija na tržištu. Ekonomska održivost projekta temelji se na osnovi povećanja razvoja novih proizvoda i usluga s kojom će tvrtka Mobile Gym ojačati tržišnu poziciju. Operativna održivost će se temeljiti na kontinuiranom ulaganju u edukaciju djelatnika kako bi se zadržao postojeći kadar.