Umag, 9. travanj 2014. – I drugi dan WinDays 14 konferencije bio je u znaku Citus tima.  Predavanje Ivana Curića i Tomislava Bronzina izazvalo je veliki interes sudionika.

Da Kinect nije samo za igru te sve njegove mogućnosti pokazali su Ivan i Tomislav. Svi su već čuli za Microsoft Kinect te mogućnosti i visoku interakciju korisnika koju donosi na Xbox igraćoj konzoli. Međutim, jeste li zamislili kako bi se ovaj inovativni uređaj mogao koristiti u poslovnim sustavima, odnosno njihovom moderniziranju? Predavanje je pokazalo koncepte primjene Kinecta u poslovnim aplikacijama.

Arhitekturni pogled kako uklopiti Kinect aplikacije u postojeće sustave te kako "zastarjele" aplikacije modernizirati korištenjem inovativnih sučelja i načina interakcije, a uz sve to kako u priču uklopiti i Windows Azure kao komunikacijski kanal između veliki poslovnih sustava prema modernim tehnologijama. Demonstrirano je kako se Microsoft Kinect  može iskoristiti u biometrijskim autentikacijskim sustavima za prepoznavanje karakterističnih crta lica (face recognition) kao i u antropološkim mjerenjima čitavog ljudskog tijela. Kao šlag za kraj, Ivan i Tomislav pokazali su  vlastita rješenja C@N Motion, BodyRecog te C@N eMotion, koji koriste Microsoft Kinect uređaj te čiji je inovativni pristup dobio mnoštvo odličja na međunarodnim izložbama inovacija.
„Na WinDays-ima je uvijek zanimljivo i dinamično. Izuzetno mi je drago da je naše predavanje bilo ovako posjećeno. A još više me raduje interakcija sudionika. Mogućnosti Kinect-a su nevjerojatne i to ne samo za igru nego i u poslovnim sustavima, što smo i dokazali. Izuzetno sam ponosan na cijeli Citus tim koji je razvio rješenja C@N Motion, BodyRecog i C@N eMotion„, izjavio je Tomislav Bronzin.

"Ovim predavanjem željeli smo pokazati kako poslovni sustavi ne moraju uvijek biti tradicionalni, nego kako mogu iskoristiti nove načine interakcije uz Microsoft Kinect uređaj i inovativni pristup u moderniziranju svojeg poslovanja. Smatramo da Kinect aplikacije imaju veliku primjenu te da organizacije mogu imati jako puno koristi u njihovoj primjeni, posebice u marketinške svrhe, ali i u unapređenju svojeg poslovanja.Uvjereni smo da smo našim radom upravo to i postigli te da naša platforma C@N Motion može uspješno modernizirati svaki poslovni sustav i pružiti dodatnu vrijednosti našim korisnicima", dodao je Ivan Curić.

WinDays14 konferencija se održava od 7. do 10. travnja u Umagu. Sve informacije o predavanjima i raspored predavanja potražite na www.windays.hr i www.citus.hr.

Više o predavačima i njihovim stručnim i profesionalnim referencama potražite ovdje.