Razvojna  agencije Zagreb u lipnju 2016. pokreće program predakceleracije “Startup Factory Zagreb”. Pretprijave za ulazak u program otvorene su od 09. lipnja 2016.

Što je to Startup Factory ZAGREB - predakceleracijski program ? 

Startup Factory Zagreb novouspostavljeni je program predakceleracije pokrenut od strane Razvojne agencije Zagreb i Grada Zagreba u sklopu Tehnološkog parka Zagreb.

Riječ je o prvom javno financiranom “no equity” programu ove vrste na području Grada Zagreba i šire, s ciljem gradnje ekosustava koji potiče razvoj  startup poduzetništva. Program je pokrenuo Grada Zagreba i Razvojne agencije Zagreb.

Za prvi ciklus programa osigurana su bespovratna sredstva u iznosu  750.000 kuna za 5 do 10 razvojnih timova ili startup tvrtki koji se kvalificiraju za ulazak u program.

Iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom pozivu može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi  od 75.000,00 kn do 150.000,00 kn.

Sredstva su dostupna kroz javni natječaj u prvom pilot “ciklusu/batchu/cohorti” , a povezani uz vertikalu Smart City turizma.

Tko se može prijaviti ?

Mikro i mala trgovačka društva (d.o.o. ili j.d.o.o.) i to:

-      mlade startup tvrtke koje posluju manje od 6 mjeseci (iznimno j.d.o.o. stariji od 6 mjeseci) 

-      razvojni timovi koji će u sklopu programa registrirati poslovni subjekt prije primanja financijske potpore

-      tvrtke koje imaju/će imati registrirano sjedište na području Grada Zagreba

-      tvrtke čiji je razvoj usluga ili proizvoda vezan uz inovativna rješenja i tehnologije koja nude dodatnu vrijednost za razvoj turističke ponude grada (Smart City Tourism rješenja)

Uz  financijsku potporu sudionici programa dobivaju i nefinancijsku podršku u obliku propisanom Programom predakceleracije  “Startup Factory ZAGREB“ koja uključuje korištenje uredskog prostora te do 100 sati mentorske i do 300 sati konzultantsku podrške u sklopu programa u područjima:

-      Strategija i financiranje

-      Inovacijsko financiranje putem dostupnih bespovratnih sredstava

-      Administrativna podrška u uspostavi poslovanja

-      Startup Marketing, digitalna produkcija i razvoj MVP-a

-      Korporativno startup inoviranje 

Način ulaska u program ? 

  1. STARTUP TVRTKE, TIMOVI ILI POJEDINCI se prijavljuju za business hackathon Startup Factory ZAGREB putem web obrasca za prijavu te ispunjavaju dio obrasca za prijavu na hackathon. Indikativni datumi održavanja BUSINESS HACKATHONA su 30.6. i  1.7.2016.
  2. TIMOVI ILI VEĆ REGISTRIRANE STARTUP TVRTKE prijavljuju se na Javni natječaj putem web obrasca te ulaze u selekcijski proces, povjerenstvo će predselektirati do 20 prijava i pozvati najuspješnije prijavitelje na sudjelovanje u selekcijskom „boot campu“ tijekom kojeg će prezentirati i usavršiti svoj projekt kroz rad s mentorima, sukladno programu predakceleracijskog programa. Indikativni datum održavanja “boot campa” je 7.7.2016.

Važni datumi i linkovi:

Pretprijave

Budite prvi i ispunite Google Form (http://goo.gl/forms/6olm8iiSDNEK8p5V2) za prijavu od  09.6.2016 do 17.6.2016.  bez prilaganja dodatne dokumentacije i ispunjavanja pune prijave, napravite pretprijavu  već od same neslužbene objave natječaja i dobiti ćete priliku za „meet up“ s našim evaluacijskim timom koji će vam pomoći u razvoju pune prijave i dati vam smjernice za najkraći put do ulaska u Startup Factory Zagreb!

Natječaj će službeno biti otvoren od 17.6.2016. do 30.6.2016. godine.

Prijave se dostavljaju Povjerenstvu, putem web obrazaca dostupnih na stranici http://www.tehnopark.hr/STARTUP-FACTORY-ZAGREB/Prijava.

Info seminari za promociju programa i asistenciju u procesu ispunjavanja prijave održavati će se od 17.6.2016. do 26.6.2016. Termini i lokacije biti će objavljeni na http://www.tehnopark.hr/STARTUP-FACTORY-ZAGREB.

Indikativni početak programa za selektirane timove predviđen je za tjedan od 5. do 9. rujna 2016.

Više informacija, prezentacija i program Startup Factory Zagreb kao i Javni natječaj za prvi ciklus programa dostupni su na linku:

http://www.tehnopark.hr/STARTUP-FACTORY-ZAGREB