Prvi Kongres samozaposlenih žena ima za cilj okupiti žene iz poduzetništva na jednom mjestu radi razmjene poslovnih iskustva, međusobnog povezivanja te upoznavanja s tržišnim trendovima koji mogu unaprijediti žensko poduzetništvo.

Organizator Kongresa je Virtualnom ženskom poduzetničkom centru, a potporu Kongresu je izrazila i Predsjednica Republike Hrvatske gđa. Kolinda Grabar Kitarović koja je u poruci podrške Kongresu istaknula: "Pohvaljujem inicijativu održavanja Kongresa kojemu je cilj skrenuti pozornost na gospodarsku snagu žena poduzetnica, posebice onih koje pripadaju u jednu od najranjivijih kategorija na tržištu rada. Nadalje, poticanje žena da se uključe u biznis nema samo društvenu korist baziranu na ravnopravnosti spolova, već i značajnu ekonomsku korist". U potpori Predsjednice RH istaknut je i značaj kojega danas poduzetnice imaju u hrvatskom društvu i ekonomiji, o čemu će riječi biti na Kongresu, te koji cilja dovesti do novih samozapošljavanja i sve učinkovitijeg razvoja ženskog poduzetništva.

Ovaj Kongres će biti mjesto okupljanja samozaposlenih  poduzetnica, ali i poduzetnika, inovatora, projektnih managera i svih onih koji zajedničkim radom mogu dovesti do pomaka sa sadašnjeg gospodarskog stanja, posebice kada je žensko poduzetništvo u pitanju.

Pokrovitelji Kongresa su Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba, a suorganizator je Razvojna agencija Zagreb - TPZ.

Kongres će imati brojne sadržaje, zanimljiva predavanja i panele iz kojega sve poduzetnice, kao i one koje to tek namjeravaju postati mogu dobiti cijeli niz korisnih informacija, savjeta i primjera kako uspjeti i opstati na tržištu.

Svi zainteresirani koji se žele prijaviti za sudjelovanje na Kongresu mogu to učiniti prijavom na mail adresu info@poduzetnica.hr.