Na forumu su sudjelovali partneri projekta: Institut za razvoj tržišta rada, Hrvatski zavod za zapošljavanje(Područni ured Zagreb), Razvojna agencija Zagreb i neprofitna organizacija ODRAZ te druge organizacije i udruge koje imaju za cilj pronaći partnere i sudjelovati na EU projektima. 

Cilj samog projekta je povezati članove Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba (LPZ-a Zagreb) i druge zainteresirane dionike u sustavan proces razvoja projektnih koncepata i partnerstva za provedbu mjera “Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba” kroz financiranje putem EU fondova.

Sudionici su na forumu imali priliku prijaviti vlastite projektne ideje za razvoj projekata iz područja razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba. Radom u grupama svoje ideje predstavili su i drugim dionicima te tako imali priliku stupiti u kontakt s potencijalnim partnerima.

Cijeli ovaj projekt trebao bi rezultirati konkretnim projektima koji se mogu prijaviti na određene natječaje i započeti s provedbom u razdoblju između 2015. i 2017. 

"Cilj projekta je također i poticati stvaranje funkcionalnih partnerstva između različitih organizacija na razini pojedinačnih projekata, te istovremeno povećati interes za sudjelovanje u LPZ-u Zagreb." naglasio je Antonio Marković, voditelj projekta “PIIP Forum”