Održan je SFZGBootcamp – događaj usmjeren startup tvrtkama, timovima i pojedincima koji su kroz pitch prezentirali svoje inovativne ideje, pokazali vještine i pokušali uvjeriti evaluacijski odbor kako upravo njihov projekt potencijalno može ostvariti profitabilno mjesto na tržištu.

Uvodno predavanje Bootcampa održao je njemački poduzetnik i stručnjak za digitalni turizam Martin Reents - matematičar, fizičar, dobitnik prestižnih nagrada za pokretanje startupa. Kroz motivirajuće predavanje potkrijepljeno primjerima iz prakse između ostalog je istaknuo kako se neke prilike u životu pružaju samo jednom i nikada više te kako je za prijavljene timove Startup Factory Zagreb možda upravo ta jedinstvena i neponovljiva prilika. No, s obzirom na iskustva s tržišta i dostupne statističke podatke istaknuo je kako, bez obzira ako i ideja koju timovi razvijaju kroz ovaj projekt ne uspije, nije kraj svijeta, jer vani ima još uvijek neograničen broj ideja koje čekaju da ih netko razvije i komercijalizira.

Po završetku uvodnog predavanja provedene su aktivnost povezivanja timova s mentorima, nakon čega je uslijedio izravan rad na relaciji mentori – timovi, koji je rezultirao brušenjem ideja i pripremom za pitchanje.

Bootcamp natjecanje je provedeno kroz dva kruga pitchanja pred publikom, evaluacijskim odborom i ostalim natjecateljima. U prvom krugu pitcha sudjelovala su 22 predselektirana tima. Prvi krug je bio dio svojevrsne vježbe kroz koju su timovi indikativno ocijenjeni od strane žirija.

Nakon prvog kruga pitcha, mentori su individualno sa svakim timom razrađivali ideje, ukazivali na bitne parametre i brusili prezentacijske vještine.

Tako spremni, timovi su krenuli u finalni krug natjecanja.

Izabrani timovi koji ulaze u program Startup Factory Zagreb su: Zagreb City Challenge, Drop Table, Vollo, Run Zagreb i Freewa.

Čestitamo pobjednicima!

Odabrani timovi uskoro startaju s programom koji će trajati deset tjedana, a kroz koji će nastaviti razvijati i usavršavati svoje ideje.

Startup Factory Zagreb je prvi no equity predakceleracijski program u Hrvatskoj namijenjen  razvojnim timovima i startup-ovima kojeg je pokrenula Razvojna agencija Zagreb. Partneri programa su vodeće ICT kompanije u zemlji - Hrvatski Telekom, IBM i tvrtka SmartIS. Podršku programu pružaju Turistička zajednica grada Zagreba, Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Studentsko poduzetništvo u Centru karijera FER-a, Prague Startup Centre, Lean Startup Croatia, Founder Institut, eSTUDENT i Spin City.