Ministarstvo poduzetništva i obrta i Europska komisija,organiziraju Info dan „EU Access to Finance Day“ (Pristup financiranju), koji će se održati u Zagrebu 01.srpnja 2014, u hotelu Westin.

Cilj ovog događanja je predstaviti novu generaciju EU financijskih instrumenata za potporu malim i srednjim tvrtkama i to za razdoblje od 2014-2020, kao i osigurati informacije o načinima korištenja EU financijskih instrumenata u Hrvatskoj.

Na Info danu će se posebno predstaviti financijski instrumenti u okviru novih COSME I HORIZON 2020 programa te se prezentirati načini kako se financijske institucije u HR mogu kandidirati za status financijskih intermedijara.

Kroz prezentaciju hrvatskih iskustava u korištenju financijskih instrumenata kroz CIP program koji je bio aktivan od 2007-2013 godine (kao prethodnica COSME programa), prezentirati će se Europski strukturni i investicijski fondovi.

Info dan će otvoriti g. Branko Baričević, voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta.

Izvor: minpo.hr