Znate li što je to Hackathon?

Hackathon nema nikakve veze s "hakiranjem" ili upadanjem u postojeće informacijske sustave sa svrhom iskorištavanja ranjivosti. Hackathon je zabavan programerski maraton i inovativna prilika za programere (Studente/Profesionalce/Amatere) kako bi zajedno izgradili zanimljive aplikacije.

Aplikacije koje će se izraditi tijekom hackathona mogu djelovati u različitim okruženjima kao što su Cloud, mobilne aplikacije, nosivi prijenosni uređaji ili najčešći pristup host u Cloud okruženju poputBluemix platforme. Bluemix ima otvorenu arhitekturu izgrađenu na Cloud Foundry te osigurava opsežne mogućnosti integracije s drugim Cloud ili on-premise uslugama. Sudionici obično kodiraju putem free trial-a, a konačna rješenja ostaju u vlasništvu sudionika.

Tko može sudjelovati ?

Sudjelovati mogu svi, a prednost imaju multidisciplinarni  timovi. Ideje će se razrađivati u uvodnom djelu natjecanja gdje će sudionike mentorirati IBM Design Thinking tim i tehnički mentori u realizaciji inicijalne ideje.

Pobjednik hackathona dobiva direktan ulaz u predakceleracijski program Startup Factory Zagreb, no sve ideje koje se započnu tijekom natjecanja mogu se dalje razvijati besplatno na Bluemix platformi za komercijalna rješenja.

Prijave za Hackaton zaprimaju se do 15. rujna 2016. na http://startupfactory.tehnopark.hr/HACKATHON-prijave-do-15.-rujna-2016. 

Razvojna agencija Zagreb u suradnji s vodećim ICT kompanijama u zemlji - IBM -om, Hrvatskim Telekom- om i tvrtkom SmartIS pokrenula je projekt Startup Factory Zagreb - prvi no equitypredakceleracijskom programu u Hrvatskoj koji inovativnim pojedincima, razvojnim timovima i startup-ovima  uz novčani fond od  750 000 kuna bespovratnih sredstava osigurava tehničku, infrastrukturnu, mentorsku i promocijsku pomoć.