Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako je u gradskom proračunu osigurano 2,5 milijuna kuna za oko 100 nezaposlenih osoba kako bi započeli svoj posao i zaposlili dodatne radnike. 

"U zadnje tri godine, uz pomoć aktivnih mjera zapošljavanja poput ovog Sporazuma, nezaposlenost u Zagrebu smo smanjili za 27%. Taj trend se treba nastaviti, a potpisom ovog Sporazuma potvrđujemo da smo spremni učiniti još više" istaknuo je gradonačelnik Bandić, dodavši da je besplatna edukacija kroz Razvojnu agenciju Zagreb jednako važna kao i financijska potpora za nove poduzetnike. "Mali su poduzetnici suočeni s brojnim poteškoćama na tržištu, ovo je način da ih dignemo na noge i pružimo potporu kad je najpotrebnije. Uspjeh posla ovisi o kvalitetnoj suradnji" – rekao je.
Predsjednik HZZ-ova Područnog ureda Zagreb Krunoslav Knežević rekao je da se kroz projekt Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto planira dodijeliti nezaposlenima do 25,000 kuna za troškove otvaranja i početak rada poslovnog objekta.
"Ovim se Sporazumom poduzetnicima otvara nova perspektiva. Poduzetnici će se moći dodatno obrazovati i lakše savladati tekuće probleme poslovanja kroz razmjenu iskustava i početni kapital.", rekla je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić. S njom se složio i Zamjenik ministrice rada i mirovinskoga sustava Ante Vučić, koji je pozvao i druge jedinice lokalne samouprave da na sličan način podupiru male poduzetnike na svojim područjima.
Direktor Razvojne agencije Zagreb – TPZ Frane Šesnić istaknuo je da će građani koji se žele uključiti u svijet poduzetništva imati podršku Agencije kroz savjetovanje i mentorske programe. Kao i do sada, edukacija Razvojne agencije je besplatna, a provodit će se posredstvom Poduzetničkog centra – Plavog ureda.

Preuzeto sa stranice Zagreb.hr.