Odluka o ulasku u samostalno poduzetništvo nikada nije laka te sa sobom donosi niz pitanja, nedoumica i strahova. Iako svatko tko odluči biti poduzetnikom svoj posao zna i želi obavljati najbolje, ova odluka je kompleksna. Ona zahtijeva poznavanje pravnih propisa koji definiraju kako prava tako i obveze. Dostupnost pravovremenih i točnih informacija često su od presudne važnosti za uspjeh poslovanja. Stoga je Plavi ured mjesto gdje mnogi uz objektivne informacije i pristup znanjima crpe inspiraciju za kvalitetne pothvate, a često i u komunikaciji s onima koji se nalaze na sličnome putu, pronalaze svoje prve/nove poslovne partnere, suradnike i klijente.

Da podsjetimo, Plavi ured jedan je od tri odjela Razvojne agencije Zagreb te predstavlja mjesto gdje se u najkraćem roku mogu dobiti sve informacije i savjeti vezani uz pokretanje samostalnog poduzetničkog pothvata, kao i stručne edukacije koje obogaćuju znanje i vještine potencijalnih poduzetnika. U tom smislu on predstavlja dodirnu točku i sjecište interesa kreatora gospodarske politike i potpornih mjera s korisnicima kojima su te mjere namijenjene, a sve s ciljem pružanja besplatne pomoći zagrebačkim poduzetnicima i razvoja gospodarske infrastrukture Grada Zagreba. Glavni inicijator pokretanja ideje o pružanju ovakve besplatne pomoći zagrebačkim poduzetnicima je Grad Zagreb.

Aktivnosti Plavog ureda podijeljene su u četiri skupine koje obuhvaćaju edukaciju, savjetovanja, provedbu programa potpora te promicanje poduzetničke kulture. Statistike o provedenim aktivnostima govore kako je do sada u Plavom uredu održano je više od 300 edukacija na kojima je sudjelovalo više od 4700 polaznika te provedeno više od 2300 poslovnih savjetovanja.

Najveća nagrada timu Plavog ureda je pratiti rast i razvoj poduzetnika koji su do jučer tek promišljali o ulasku u poduzetničke vode, a koji danas usprkos svemu uspješno grade svoj poduzetnički put.

Plavi ured i dalje je, s velikim entuzijazmom, spreman pomoći svima koji svoju poslovnu ideju žele pretvoriti u održivu poduzetničku priču!