Istaknuta je važnost razvoja inovacija, važnost suradnje gospodarstva i akademske zajednice, kao i javnih instituta te izgradnja obrazovnog sustava koji će poticati stvaranje inovacija i unapređenje poduzetništva.

Na međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2015. sudjeluje i Razvojna agencija Zagreb na čijem štandu će biti prezentirane inovacije pet tvrtki iz Tehnološkog parka Zagreb: Byte Lab Grupa d.o.o., Creative fields d.o.o., Citus d.o.o.,  Membrain projektiranje d.o.o. i Stype CS d.o.o.

Izložba će biti otvorena sve do nedjelje 18.10  za čije vrijeme će se predstaviti nekoliko stotina inovatora, udruženja inovatora fakulteta te inovativnih poduzetnika i gospodarstvenika s više od 200 inovacija – proizvoda, projekata i tehnologija iz područja strojarstva, elektrotehnike, informatike, medicine te drugih prirodnih i tehničkih područja.

Posebna pozornost u ovogodišnjem programu stavljena je na dan inovativnih ideja “Inovacijama do konkurentnosti”, koji će se održati 16. listopada 2015. u 12:00 sati u Trofejnoj dvorani Boćarskog doma. Ovime je stavljen naglasak na inovativno poduzetništvo mladih (od 16 do 30 godina) i poduzetnica (iznad 16 godina) iz Republike Hrvatske i Republike Slovenije. tehnički nadareni učenici osnovnih i srednjih škola 17. listopada moći će se uključiti u nekoliko zanimljivih radionica na Učeničkoj suboti. Svoje će inovacije u posebnom programu u petak u 11 sati predstaviti i obrtnici iz Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Izložba je prva tri dana otvorena od 10 do 19 sati, a zadnjeg dana održavanja 18. listopada, kada će biti proglašene najbolje inovacije i dodijeljene nagrade zaslužnim inovatorima, zatvara se u 16 sati. Sva događanja besplatna su za posjetitelje.