Prvi Zagreb Connect održan je u studenom 2014. godine na kojoj se 20 start-upova borilo za nagradni fond od 125 tisuća kuna. Susret je postigao izniman uspjeh okupivši preko 350  sudionika iz Hrvatske i regije, SAD-a i Izraela koji su prepoznali Zagreb Connect kao idealnu priliku za međusobnu suradnju i ostvarenje poslovnih prilika. Pobjedu prvog Zagreb Connect-a odnijela je Mash.me aplikacija koja omogućuje snimanje videa s trodimenzionalnim likovima bez stručnog poznavanja animacije i korištenja skupe opreme. Svojom tehnologijom omogućuje izradu animiranog 3D videa uz pokrete lica ili tijela pred kamerom, kreiranje chata kroz 3D avatare i chat u virtualnom prostoru.

Za ovu godinu organizatori najavljuju velik odaziv nacionalnih i međunarodnih start-upova, dolazak investitora iz Velike Britanije, Njemačke, Poljske, Bugarske, Izraela te bogate novčane nagrade.

Stvaranjem mreže start-upova, poslovnih anđela, institucija, mentora, studenata te uspješnih poduzetnika, Grad Zagreb u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael u Hrvatskoj, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Zagrebačkim velesajmom nastoji potaknuti pozitivno poduzetničko okruženje u Gradu Zagrebu i unaprijediti inovativni potencijal regije.

Prijave i kriteriji odabira finalista, kao i sve dodatne informacije, nalaze se na službenoj stranici konferencije http://zagrebconnect.zagreb.hr