Energetski savjesno ponašanje važan je alat u borbi protiv klimatskih promjena i poticanju razvoja održivih društava te je neraskidivo vezano uz energetsku obnovu zgrada. Kako bismo postigli najveći mogući učinak za energetski obnovljene zgrade i one koje će to tek postati, neophodno je sustavno educirati i motivirati korisnike zgrada u smjeru promjene ponašanja prema racionalnoj potrošnji energije. Spajanje energetske obnove zgrada i rad na promjeni ponašanja njihovih korisnika osigurava maksimalne rezultate i željenu uštedu energije.

Kako bi što više osvijestili dionike o realnoj potrebi dobrog gospodarenja energijom u zgradama javne namjene, Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, 10. travnja 2019. organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom „Neotkriveni potencijal energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene“ u prostorima Zagrebačkog inovacijskog centra, Avenija Dubrovnik 15,  s početkom u 9,00 sati.

Na konferenciji će sudjelovati  partneri projekta TOGETHER i njihovi gosti iz sedam europskih zemalja: Italije, Hrvatske, Češke, Slovenije, Poljske, Mađarske i Slovačke. Stručnjaci iz područja energetike, marketinga i obrazovanja, prezentirat će aktivnosti provođene tijekom tri godine i dati odgovore kako postići trajnu promjenu ponašanja pojedinaca u njihovom svakodnevnom životu te koji su to modeli i alati korisni u komunikaciji kako bi svijest prema potrebi štednje energije postala općeprihvaćena norma ponašanja. Svoje iskustvo na konferenciji će podijeliti i predstavnici europskih projekata eCentral, Energy@school, Feedschools i Compete4SECAP.

Konferencija je namijenjena širokom spektru dionika koji su uključeni u upravljanje zgradama od nacionalnog nivoa, lokalnih zajednica, obrazovnih i drugih institucija kao i udruga građana koji djeluju u svojim zajednicama. Jer cilj projekta TOGETHER upravo je taj:  poboljšati energetsku učinkovitost zgrada javne namjene uz intenzivno uključivanje samih korisnika, kao glavnih potrošača i upravitelja energijom.

Pridružite nam se i saznajte više o uspješnim modelima i alatima za ostvarivanje energetskih, a time i financijskih ušteda u javnim zgradama.

Više o konferenciji projekta TOGETHER i link na prijavu za sudjelovanjem možete pronaći na web stranici eko.zagreb.hr