NOVAMINA  je tijekom radionice prenijela svoje iskustvo u pripremi i provedbi projekata te je prikazala mogućnosti unutar Obzora 2020 (Horizon 2020) - Okvirnog programa EU za istraživanje i inovacije, s naglaskom na SME (Small and Medium Enterprise) Instrument (između ostalog tematske cjeline pokrivaju područja nanotehnologije, naprednih materijala, biotehnologije, napredne proizvodnje i prerade, sigurnost hrane, održive poljoprivrede i šumarstva, istraživanja mora, pomorstva i unutarnjih voda i bioekonomije, sigurne čiste i učinkovite energije, pametnog, zelenog i integriranog prometa, klimatske aktivnosti, okoliša, učinkovitosti resursa i sirovine.)

 

PROJEKT ECOFOUNDING

Razvojna agencija Zagreb je partner na međunarodnom projektu ECOFUNDING.  Projekt je sufinanciran kroz MED programe, a predstavila ga je nazočnima,  voditeljica projekta Lidija Zadro.

Projekt ECOFUNDING povezuje investitore s zelenim poduzetnicima putem međunarodne online platforme, izravnim susretima na B2B sastancima te nudi mogućnosti financiranja inovativnih proizvoda i usluga. Putem savjetodavne usluge ECOLAB-a, projekt pruža poduzetnicima koji su u svom poslovanju usmjereni na razvijanje eko inovacija, energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije, savjetodavnu i tehničku pomoć pri povezivanju s investitorima.

Predavači; Frane Šesnić direktor Razvojne agencije Zagreb, dr.sc. Zoran Aralica iz Ekonomskog instituta, mr.sc. Ernest Vlačić, mr.sc. Davor  Linardić, mr. Jasminka Boljević (NOVAMINA), te Marina Grgić Eldić i Lidija Zadro (Razvojna agencija Zagreb), su zanimljivim prezentacijama i predavanjima, zaokružili tematski sve segmente najavljene radionice.

Radionica je tematski pokrila više poslovnih cjelina, raspravljalo se o zanimljivim idejama  i interesantnim poslovnim rješenjima. Tijekom rasprava i analiza pojedinih poduzetničkih inicijativa, razvila se zanimljiva diskusija u posljednjem dijelu radionice, te su sugovornici i predavači zaključili kako je potreba za ovakvim tipom radionica svakako dobrodošla i u budućnosti.