Pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, od 12.-17. svibnja 2014. u Zagrebu se još uvijek održava  peti po redu Zagrebački energetski tjedan koji organizira Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba.

Razvojna agencija Zagreb je jučer u sklopu tog događanja, organizirala prezentaciju  pod nazivom: „Obnovljivi izvori energije i zaštita okoliša u inovativnom poduzetništvu“

Aleksandar Grozdanić iz Razvojne agencije, je uvodnim predavanjem ukratko predstavio djelovanje Razvojne agencije – TPZ. Potom su Marina Grgić Eldić i Željana Barišić iz Razvojne agencije,predstavile mogućnosti financiranja energetskih projekata.Marina Grgić Eldić je tako  prisutnima održala predavanje na temu: EU fondovi za energetske projekte.  Željana Barišić okupljenima je predstavila projekt ECOFUNDING a poslije toga su poduzetnici iz Tehnološkog parka Zagreb, prezentirali vlastite proizvode i projekte.
Ivan Matuna iz tvrtke Matuna d.o.o (TPZ) je predstavio energetski učinkovito upravljanje bazenima – sustav koji omogućuje značajne uštede energenata.
Aleksandar Ivanović i Danijel Babić iz tvrtki  IT Sense sistemi i Byte Lab grupe (potonja je članica TPZ) su predstavili zajedno proizvod EcoMobile,  sustav za elektronsku identifikaciju posuda i kontejnera za otpad.Alan Milinović i Dragan Oremuš iz tvrtke Possimus IT (TPZ) su prisutnima predstavili Meldungstool, aplikaciju za automatsko upravljanje materijalima i frakcijama u otpadu.

Predavanja su bila zanimljiva i poticajna te je iskazan interes za svim proizvodima i uslugama koje mogu doprinijeti zaštiti okoliša u kontekstu inovativnog poduzetništva.