Zagreb, 29. rujna 2016. – jubilarna, 10. po redu MobilityDay konferencija, pripremila je vrhunska predavanja i radionice, zanimljive predavače, niz interesantnih tema te mnoge novosti, što je privuklo mnoge stručnjake u tom segmentu. Kao i svake godine do sada, tako i ove godine, organizatori su uspjeli dovesti najbolje od najboljih predavača i stručnjaka i time  pokazati zašto je MobilityDay vodeća ICT i poslovna regionalna (SEE) konferencija u području računalnog oblaka, primjeni mobilnih rješenja, novih tehnologija i njihove primjene u poslovanju, obrazovanju i svakodnevnom životu. Bespilotne letjelice, roboti, 3D printeri, HoloLens , Augmented Reality, IoT automobili i bicikli na električni pogon te mnogo drugih zanimljivosti moglo se vidjeti na ovogodišnjoj MobilityDay konferenciji.

Središnja tema MobilityDay 2016 konferencije je bila MOBILNOST POSVUDA - kontinuitet poslovanja i povećanje produktivnosti upotrebom mobilnih cloud rješenja, te njihova upotreba u poslovanju, u privatnom životu i obrazovanju.

Ove godine, u sklopu konferencije, održan je okrugli stol pod nazivom 10 GODINA TEHNOLOGIJE 2006-2016-2026 na kojoj su Saša Kramar, Davor Majetić, Mladen Vukmir, Mislav Balković, Stipe Božić, Vedrana Miholić i Damir Tomičić  iznijeli svoja iskustva koliko je razvoj tehnologije, u zadnjih 10 godina, utjecao na njihov rad te koja su predviđanja. Svi sudionici okruglog stola stručnjaci su u svojoj branši.  Doista je bilo zanimljivo čuti koliko je razvoj tehnike i tehnologije doprinio u procesu pronalaženja i spašavanja ljudi što je lijepo objasnio Stipe Božić naš proslavljeni alpinist, putopisac i član HGSS-a.

Drago mi je što se Hrvatski Telekom pridružio obilježavanju desete obljetnice Mobility Daya koja okuplja ponajbolje predstavnike ICT industrije. U ovih deset godina mobilnost nam je uistinu promijenila način na koji komuniciramo i poslujemo, a ova konferencija bila je idealna prilika da se toga podsjetimo uz profesionalce koji su neposredni kreatori toga tehnološkog prodora.“ - istaknuo je Saša Kramar, član Uprave Hrvatskog Telekoma i glavni operativni direktor za poslovne korisnike.

Prije deset godina bespilotne letjelice bile su više-manje mašta no danas su one naša realnost. Tihomir Šašić, otvorio je vrata svijet bespilotnih letjelica i objasnio kako razvoj industrije bespilotnih letjelica pozitivno utječe na razvoj novih mobilnih rješenja kojima je glavna karakteristika da digitaliziraju zrakoplovstvo.

Konferencija MobilityDay je oduvijek bila mjesto okupljanje profesionalaca zainteresiranih za primjenu novih tehnologija te odlično mjesto da se u kontaktu sa sudionicima i predavačima dođe do najnovijih informacija i trendova. Deseta godišnjica održavanja, te kontinuirani rast sudionika, pokazuje da su organizatori na vrijeme prepoznali potencijal industrije mobilnih uređaja i rješenja. Čestitke organizatoru na ovoj značajnoj obljetnici!“ -Tihomir Šašić, Voditelj programa, poslovna rješenja s bespilotnim letjelicama.

Mobility Day je apsolutno vizionarska konferencija. Bavi se temom mobilnih tehnologija duže nego postoji iPhone i obrađuje srodna područja ranije nego ona postanu mainstream. Posjećujem Mobility Day kako bih sreo kolege iz struke, s njima porazgovarao o trendovima te dobio uvid u budućnost cjelokupne ICT industrije i toj budućnosti na vrijeme prilagodio svoje poslovne modele.“ – izjavio je nakon svog predavanja Padaju li novci iz oblaka? Bojan Hadžisejdić.

U proteklih 10 godina na MobilityDay konferenciji sudjelovalo je više od 2.500 sudionika, predavalo više od 250 domaćih i inozemnih stručnjaka, obrađen je niz interesantnih tema i održano je nekoliko svjetskih predstavljanja/premijera.

Više informacija doznajte na http://www.mobilityday.com/ i putem društvenih mrežahttps://web.facebook.com/mobilityday2013 i https://twitter.com/mobilityday.