Sjednice, koje su se održavale jedna za drugom, otvorila je Svjetlana Maleković, voditeljica Odjela za poticanje razvoja obrta i poduzetništva i praćenje stanja u gospodarstvu Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.

Na sjednicama je predstavljen rad Lokalnog partnerstva za zapošljavanje te su predloženi i prijedlozi rada za 2017. godinu kroz predstavljanje nacrta Operativnog protokola.

Također se raspravljalo i o završetku nove Strategije razvoja ljudskih potencijala za razdoblje 2016-2020 te koji su sljedeći koraci za poduzimati.

Nadalje, u rad Lokalnog partnerstva za zapošljavanje jednoglasno smo primili i dvoje novih članova:

  1. Impact hub Zagreb,
  2. Bizkoshnicu

te nam se pridružio i još jedan ured ispred Grada Zagreba: Ured za programe i projekte europske unije Grada Zagreba sa svojim predstavnicima.

Istaknuta je i važnost povezivanja s ostalim lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Hrvatskoj, a posebno sa Zagrebačkom županijom.

U okviru Projkta Projektno – Intervencijsko – Implementacijsko – Partnerstvo (PIIP FORUM) koji službeno završava 8. studenog 2016. kroz radionice je nastalo devet projektnih ideja, potencijalnih prijavitelja vezano uz natječaje u najavi uglavnom Europskog socijalnog fonda, European social fund (ESF).

Cilj PIIP FORUM-a je povezivanje članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba (LPZ Zagreb) i drugih dionika u sustavan proces razvoja projektnih koncepata i partnerstva za provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala (SRLJP) Grada Zagreba.

Rezultate rada Projekta PIIP forum predstavio je Antonio Matković, glavni tajnik Instituta za razvoj tržišta rada (IRTR) koji je ujedno i nositelj Projekta PIIP FORUM.  Sjednicama je nazočila 1/3 članova.

I na samome kraju predstavljena je službena stranica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba www.lpz-zagreb.hr koja će olakšati pregled učinjenog te će se na njoj vidjeti sve buduće najave natječaja, evidencije završenih projekata, evidencije prijavljenih projekata te nove projektne ideje kao rezultat partnerstva među članovima.