Upravo ovaj prostor, temeljem EU projekta „StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije“, do lipnja 2019. godine će biti opremljeno sa šest laboratorija i na raspolaganju startup i akademskoj zajednici.

Kroz Networking dan, mnogobrojni posjetitelji – startupovi te ostali predstavnici poduzetničke i akademske zajednice, razmjenjivali su iskustva, ukazivali na važnost kvalitetne infrastrukture i potrebe za laboratorijima kroz koje bi razvijali i testirali svoje inovacije.  

Organizacija info-dana sufinancirana je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

Projekt Startup Factory Zagreb - Inkubator za visoke tehnologije obuhvaća proširenje kapaciteta prijavitelja te opremanje ovog prostora visokotehnološkom opremom, namijenjenom potpori i podizanju konkurentnosti poduzetnika Grada Zagreba, kao i uvođenje potpuno novih usluga za poduzetnike, prvenstveno kroz pristup modernoj opremi u okviru tehnoloških centara. Projektom će se ostvariti preduvjeti za snažnije povezivanje gospodarstva, akademske i istraživačke zajednice te realizaciju inovativnih poduzetničkih ideja. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020“. ZICER je nositelj, dok je Grad Zagreb partner Projekta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 19.588.435,53 kn od čega bespovratna sredstva iznose 15.726.785,40 kn.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Zagrebačkog inovacijskog centra.