Sadržaj ovog PIIP Foruma, koji predstavlja inovativni model za podršku razvoju kvalitetnih razvojnih projekata financiranih iz EU fondova, bio je:

  • perspektiva EU financiranja za razvoj ljudskih potencijala u Gradu Zagrebu – pregled najave sljedećih natječaja za financiranje projektnih prijedloga
  • analiza dionika u projektnim radnim skupinama,
  • analiza problema u projektnim radnim skupinama,
  • razrada projektnog koncepta (ciljevi, rezultati, aktivnosti) i pokazatelja uspješnosti temeljem provedenih analiza u radnim skupinama te
  • prezentiranje projektnih koncepata i evaluacija.

I ovaj Forum, koji se provodi ispred Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba, stavlja naglasak na razvoj projekata iz područja razvoja ljudskih potencijala i lokalnog tržišta rada. PIIP je skraćenica od projekti-intervencija-implementacija-partnerstvo, dakle pristup koji omogućava lokalnim dionicima stručnu podrška za razvoj projekata financiranih iz EU fondova.

Svrha ovog PIIP Foruma je daljnja razrada projektnih ideja u projektnim radnim skupinama u skladu s najavljenim natječajima. Pregled najave natječaja možete pronaći na stranici strukturnifondovi.hr.

Cilj Foruma je razviti konkretne i kvalitetne projektne prijedloge, uz besplatnu stručnu podršku usmjerenu članovima LPZ-a Grada Zagreba i ostalim lokalnim dionicima.

Model PIIP Forum se provodi u sklopu istoimenog projekta kojeg od prosinca 2014. godine provodi Institut za razvoj tržišta rada u partnerstvu s udrugom ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - PU Zagreb i nama - Razvojnom agencijom Zagreb u sklopu sheme bespovratnih sredstava Lokalne inicijative za zapošljavanje – faza 2 Europskog socijalnog fonda.

Forum je vodio Antonio Matković, glavni tajnik Instituta za razvoj tržišta rada (IRTR), koji je ujedno i nositelj Projekta, a uz našu predstavnicu na Forumu su sudjelovali te radili na daljnjoj razradi tri od pet projektnih ideja i predstavnici Grada Zagreba - Ureda za programe i projekte Europske unije, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport kao i predstavnici Pučkog otvorenog učilišta, URIHO-a  i Poljoprivredne škole.