Susret je organiziran u sklopu velikog polugodišnjeg studentskog natjecanja TVZ-a u izradi mobilnih aplikacija pod nazivom: TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2).  Speed Dating je osmišljen kako bi se programeri i dizajneri predstavili jedni drugima na zabavan i kreativan način te kako bi pronašli zajedničke interese za budućom suradnjom u sklopu ovog natjecanja, ali i izvan njega.

Dizajneri su otvorili „Speed Dating“  izlaganjem vlastitih radova, nakon čega su programeri imali po tri minute da se osobno upoznaju sa svakim radom i odaberu svog „partnera“ odnosno kolegu dizajnera s kojim će nastaviti natjecanje u timu. Studenti su s velikom lakoćom formirali timove koji će tijekom travnja raditi na razvoju vlastitih rješenja za mobilne aplikacije na temu: ERASMUS - podrška studentima na razmjeni. Najbolji među njima predstavit će se prestižnim IT tvrtkama na proglašenju pobjednika 15. svibnja 2014. u organizaciji Udruženja za IT HGK.

Studenti dizajna i programiranja bili su izuzetno zadovoljni ovim susretom, jer se tijekom studija nisu imali prilike upoznati, a suradnja na zajedničkim projektima (poput izrade mobilnih aplikacija) će im nakon završetka studija biti od presudne važnosti.  

Natjecanje je službeno započelo u veljači 2014. u kojem je do sada sudjelovalo čak 276 studenata, koji su u posljednjih nekoliko mjeseci imali prilike prisustvovati korisnim predavanjima, radionicama i edukacijama. Natjecanje kontinuirano podržava oko 30 IT tvrtki, udruga i medijskih pokrovitelja.

Više informacija saznajte na stranicama natjecanje.tvz.hr