S ciljem jačanja ekosustava koji potiče razvoj startup poduzetništva i izgradnju održivog razvoja inovativnih turističkih rješenja za pametan grad, Razvojna agencija Zagreb u suradnji s vodećim ICT kompanijama u zemlji - Hrvatskim Telekom-om, IBM-om  i tvrtkom SmartIS pokrenula je projekt Startup Factory Zagreb. Riječ je o prvom no equity predakceleracijskom programu u Hrvatskoj koji inovativnim pojedincima, razvojnim timovima i startup-ovima  uz novčani fond od  750 000 kuna bespovratnih sredstava osigurava i tehničku, infrastrukturnu, mentorsku i promocijsku pomoć.

Do sad se na natječaj prijavilo preko trideset pojedinaca i razvojnih timova. Za sve zainteresirane koji se još nisu prijavili, preostalo je zaista malo vremena! Prijave se zaprimaju do 12. rujna 2016.  Obrasci za prijavu su dostupni na linku http://startupfactory.tehnopark.hr .

Nakon 12. rujna kreće ocjenjivanje i izbor najboljih prijavljenih rješenja.

Svi projekti prijavljeni putem natječaja ulaze u proces ocjenjivanja, a Startup Factory evaluacijski tim predselektirati će do 20 timova.  Izabrani timovi  sudjelovat  će u boot camp-u, nakon čega se bira pet do deset najboljih timove koji ulaze u Program. Drugi način ulaska u program je putem hackathona. Pobjednik hackathona osvaja direktan ulaz u program StartUp Factory Zagreb

Za 5 do 10 najboljih razvojnih timova ili startup tvrtki osigurano je do 150.000 kuna bespovratnih sredstava po timu, infrastrukturna i  konzultantska podrška te edukacija i mentorstvo.

Kako bi se planirane aktivnosti odvijale u ugodnom i moderno opremljenom prostoru, za ovu namjenu je uređeno 240 m²  od ukupno 1 109 m²  prostora Tehnološkog parka Zagreb na lokaciji Žitnjak, Slavonska Avenija 52n.

Uz prethodno spomenute partnere, podršku programu pružaju i Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Prague Startup Centre, Lean Startup Croatia, eSTUDENT i Spin City.