Kroz CrowdStream Meetup detektirani su i profilirani svi relevantni regionalni pružatelji usluga u korištenju CF modela financiranja.

Nakon pozdravnog govora Frane Šesnića, direktora Razvojne agencije Zagreb, detalje o projektu prezentirao je Marko Helfrih, voditelj CrowdStream projekta. U okviru prezentacije sudionici su imali priliku upoznati se s relevantnim pokazateljima rasta i razvoja CF industrije u Europskoj uniji, kako u kontekstu volumena financiranja, tako i broja CF platformi i financiranih projekata.

Tijekom današnjeg događaja imali smo priliku poslušati izlaganje i Antonija Pušića, poznatijeg pod umjetničkim imenom Rambo Amadeus, koji nam je na vlastitom uspješnom primjeru uporabe crowdfunding  platforme kroz kampanju Solar Retro Sailboat pokazao put kako inovativnošću uspjeti u prikupljanju potrebnih sredstava. Ovom prilikom Rambo Amadeus je istaknuo: „Svako čovjek ima inovativni kapacitet, a može ga realizirati spajanjem racionalnog i intuitivnog. Trebamo samo prevladati strah i definirati svoju inovativnu ideju. Često su na prvi pogled ideje bez perspektive uspjele osvojiti tržište i stvoriti velike profite. Ideja svakako ima najveću važnost. Ona mora biti toliko privlačna da na sebe skreće pažnju.  U današnje digitalno doba ideje se više ne skrivaju po patentnim zavodima. Danas su one odmah izložene kritici javnosti.“

Projekt CROWDfunding to mainSTREAM innovation sufinanciran je sredstvima Europske unije kroz program INTERREG Danube 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.649.950,00 EUR, od čega je za aktivnosti u Hrvatskoj namijenjeno ukupno 161.952,00 Eur. Glavni cilj projekta je poboljšati učinkovitost javne/privatne poduzetničke podrške za spin-off, start-up i društvena poduzeća u njihovom korištenju kvalitativnog grupnog financiranja - CF, kako bi se iskoristio inovacijski potencijal u dunavskoj regiji. Razvojna agencija Zagreb partner je u ovom projektu, dok je vodeći partner „Agency for European Integration“ iz Austrije.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru programa europske teritorijalne suradnje - INTERREG Danube.

Službena stranica projekta: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/crowdstream