Na okruglom stolu predstavit će se hrvatske poduzetnice, odnosno inovatorice koje su komercijalizirale svoje ideje i pokrenule uspješan biznis te mlada britanska poduzetnica, dr. Rosemary Francis, koja će prije okruglog stola održati uvodno izlaganje o svom iskustvu komercijalizacije inovativne ideje i osnivanju tvrtke.

Prije okruglog stola pozdravne govore održat će i Nicole Davison, zamjenica britanskog veleposlanika, Tajana Kesić Šapić, direktorica Sektora za industriju u Hrvatskoj gospodarskoj komori, predstavnik Ministarstva poduzetništva i obrta te Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb i Vedrana Likan, predsjednica Uprave BBCC-a koja će predstaviti britansku poslovnu platformu, Britanski poslovni centar u Hrvatskoj (BBCC).

Na okruglom stolu sudjelovat će poznate hrvatske poduzetnice, inovatorice koje su uspješno komercijalizirale svoje inovativne ideje Bernarda Cecelja, direktorica tvrtke Bernarda, Jana Žiljak –Vujić, tvrtka FotoSoft, Ivana Cvetković Lakoš, kreativna direktorica Ice studio te Anita Bušić, osnivačica tvrtke Live Good iz Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb.

Cilj ovoga okruglog stola je doprinijeti promociji žena inovatorica iz različitih sektora koje su komercijalizirale svoje ideje i pretvorile ih u uspješan biznis. Jedna od tema okruglog stola bit će i važnost suradnje znanstvenika odnosno sveučilišta i gospodarstvenika kako bi se pridonijelo komercijalizaciji što većeg broja inovativnih ideja i doprinijelo razvoju društva utemeljenog na znanju i inovacijama.

Prijaviti se možete do 17. lipnja 2015 na e-mail adresu: gjelavic@hgk.hr