Razvojna agencija Zagreb – TPZ d.o.o. i Ministarstvo poduzetništva i obrta potpisali su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, u visini od 505.229,00 kuna (ukupni proračun projekta je 678.341,83 kuna)  temeljem sudjelovanja na natječaju iz programa poticanja poduzetništva i obrta “Poduzetnički impuls 2013”. Ugovor su potpisali zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros  i direktor Razvojne agencije Zagreb –TPZ d.o.o. Frane Šesnić.

 Ciljevi projekta su

  •  Stvoriti mogućnosti za otvaranje novih visokokvalitetnih radnih mjesta kroz koje će se zadržati lokalni stručnjaci i pretvoriti regiju u mjesto poželjno za život i rad
  •  Uređenje i opremanje prostora za prihvat malih i srednjih poduzetnika, odnosno poduzetnika početnika čija se djelatnost temelji na visokom tehnologijama i inovacijama
  • Unaprjeđenje znanja i vještina malog i srednjeg poduzetnika

 Provedba prijedloga projekta ostvarit će se kroz dvije glavne faze:

  • Ulaganje u opremanje zajedničke prostorije u Tehnološkom parku (uređenje unutarnjeg dijela Tehnološkog parka, uređenje Centra za istraživanje i razvoj, umrežavanje, opremanje predavaonice)
  • Pružanje stručne pomoći poduzetnicima i inovatorima u Tehnološkom parku (mentorske usluge za start-up tvrtke u Tehnološkom parku -  Individualno savjetovanje, Pred-inkubacijski program, Edukacija (tailor-made) za poduzetnike) Vrijeme realizacije je 18 mjeseci od potpisa Ugovora.